Tuorein sisältö

"Dune on Star Wars aikuisille"

20.01.2018 klo 20.00 | Luettu: 4294 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Arrivalin ja Blade Runner 2049:n ohjaaja Denis Villeneuve valmistelee uutta Dyyni- eli Dune-elokuvaa. Ensimmäinen Frank Herbertin romaaneihin perustuva elokuva (kuvassa) tehtiin 80-luvulla David Lynchin toimesta.

Villeneuven mukaan projekti on haastava, koska useimmat Star Warsin isoista ideoista ovat peräisin Dyynistä. Hän kuvailee, että tarkoitus on tehdä Star Wars -elokuva, jota hän ei ole koskaan nähnyt: tavallaan Star Wars aikuisille.

Dyyni sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen ja karulle planeetalle, jossa tietokoneet hylännyt ihmiskunta tavoittelee "maustetta", joka muun muassa tehostaa henkisiä kykyjä. Ensimmäinen elokuva perustuu ensimmäiseen romaaniin ja Villeneuve saattaa teoriassa ohjata jatko-osankin.

Dokumentti Jodorowsky's Dune esitteli tekemättä jääneen 70-luvun Dyyni-elokuvan, jota varten tehty mielikuvituksellinen konseptitaide inspiroi myöhempiä elokuvia. Villeneuve kertoo, että hänkin tahtoisi nähdä dokumentin esittelemän Dyynin, mutta hänen versiostaan tulee hyvin erilainen, koska hän on hyvin erilainen ihminen kuin ohjaaja Alejandro Jodorowsky.

Lähde: Fandom

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Legendaarisen Krokot... Alicia Vikander on L... >

Keskustelut (1 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

21.01.2018 klo 19.52 2 tykkää tästä

Se on suomeksi rohto eikä mauste.

Uniikista kuvastostaan huolimatta Dyyni on mielestäni yliarvostettu scifisarja. Pahikset on todella stereotyyppisiä viiksienpyörittelijöitä ja päähenkilö kirjaimellisesti messiaaninen kiiltokuvapoika. On silti hauska nähdä miten nykymaailmassa suhtaudutaan elokuvaan, joka ottaa näin vahvoja vaikutteita islaminuskosta. Jos leffa mukailee kirjaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova