Tuorein sisältö

Tex Willer saavuttaa eläkeiän

29.01.2018 klo 12.03 | Luettu: 1570 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tex Willer eläkeikään. Ikuisesti Villin lännen kultakaudella seikkaileva Tex on siinä määrin täydellinen sekoitus oikeuden miestä ja ikuista kapinallista, että lukijasukupolvi toisensa jälkeen ymmärtää hahmon hienouden.

Synnyinmaassaan Italiassa sarjissankari täyttää 70 vuotta tämän vuoden syyskuussa ja Suomessakin tulee jo 65 vuotta täyteen.

Suomen ja Italian lisäksi Tex on suosittu hahmo muun muassa Brasiliassa, Norjassa, Kreikassa, Kroatiassa, Turkissa ja Israelissa.

Suomessa Tex aloitti sarjakuvataipaleensa liuskalehtinä, jotka ovat nykyisin haluttuja keräilyharvinaisuuksia. Liuskoista siirryttiin pienen julkaisutauon jälleen pokkarikokoon vuonna 1971. Nykyisin pokkarimallin Tex Willer ilmestyy 16 kertaa vuodessa. Peruspokkarin rinnalla ilmestyvät säännöllisinä julkaisuina Texin seikkailut julkaisujärjestyksessä, entisöityinä ja väreissä kokoava Kirjasto, klassikkopokkareita näköispainoksina paketoiva Kronikka, sarjakuvamaailman supertähtien Tex-tulkintoja esittelevä suuralbumien sarja ja pitkiä tarinoita peruspokkaria jykevämmissä raameissa tarjoileva Maxi-Tex.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Jasper Pääkkönen päi... Weekend Festival jul... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova