Tuorein sisältö

Kotimaisen black metal -ryhmän Nälkäkevät tarttuu karuun aiheeseen, 'Suomen alueen väestöstä menehtyi kolmannes'

27.02.2018 klo 09.45 | Luettu: 1996 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Black metal -ryhmä Hiidenhauta on julkaissut musiikkivideon "Nälkäkevät".

Kappale on 16.3. julkaistavalta albumilta "1695". Kyseessä on konseptialbumi, joka käsittelee Suomea kohdanneita suuria kato- ja nälkävuosia 1695-1697. Näiden vuosien aikana Ruotsin valtakuntaan kuuluneen Suomen alueen väestöstä menehtyi nälkään ja tauteihin joka kolmas ihminen.

"Nälkäkevät oli hyvin varhaisesta vaiheesta alkaen melko yksimielinen valinta levyn musiikkivideokappaleeksi. Se niputtaa niin sanomaltaan kuin musiikiltaan levyn kokonaisuutta. Useassa levyn kappaleessa pureudutaan yksittäisten ihmisten kohtaloihin, kun taas ”Nälkäkevät” tarkastelee ensin suurempaa kokonaisuutta, päätyen lopulta yhden henkilön epätoivoon ja luovuttamiseen. Niissä teemoissa on myös kappaleen ydin. Siinä hetkessä, kun kaikki on menetetty. Suurten kuolonvuosien aikaan kuolemalta ei välttynyt yksikään ihmisryhmä, jopa kuningas teki kuolemaa. Tukholmaan kyllä kantautui tietoja joukkokuolemista ja nälänhädästä, mutta Suomen alue oli saarroksissa, jolloin apua oli mahdoton saattaa perille. Yhdessä nämä kaikki muodostivat eräänlaisen raamatullisen kohtalonsinfonian", toteaa Hiidenhaudan vokalisti & sanoittaja Tuomas Keskimäki.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tammerfest julkisti ... TV5:n olympialähetyk... >

Keskustelut (1 viestiä)

Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

27.02.2018 klo 21.23

Ihan vaan vinkkinä pojille: Kuvauksissa ei tarvitse kuullostaa vaan näyttää hyvälle. Kaksoisleukaa voi sitten pullistella livenä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova