Tuorein sisältö

'Puolesta puhtaan aidon metallin' - nyt etsitään Suomen metallipääkaupunkia

09.05.2018 klo 09.03 | Luettu: 1340 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto



Capital of Metal -kampanja etsii maailman hevipääkaupunkia Suomesta.

Capital of Metal -kampanjan tarkoituksena on selvittää, mikä Suomen kaupungeista ansaitsee maailman metallipääkaupungin tittelin. Samalla kampanja tuo esille Suomen asemaa globaalina metallimaailman keskuksena, jossa on eniten metallibändejä asukasta kohden.

Ulkoministeriön maakuvayksikkö, Tuska-festivaali, Sony Music Finland sekä kymmenen suomalaista kaupunkia lähtevät yhteistyöhön Suomen metallimusiikkipääkaupungin löytämiseksi.

Capital Of Metal -kampanja käynnistyy tänään osoitteessa https://www.capitalofmetal.fi/, missä suomalaisten metallibändien on mahdollista lisätä tietonsa Suomen kartalle ja kirittää siten omaa kotipaikkaansa voittoon. Kampanjassa mukana olevat kaupungit ovat Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kemi, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Tampere ja Vaasa, mutta kaikki Suomen kaupungit kilvoittelevat metallipääkaupungin tittelistä. Voittajaksi selviytyy kaupunki, josta löytyy eniten metallibändejä asukaslukuun suhteutettuna. Bändejä kerätään kartalle 20. kesäkuuta asti ja voittaja julkistetaan 21.6. Voittajakaupunki esittäytyy myös Helsingin Tuska-festivaaleilla 29.6.–1.7.

Idea Capital of Metal -kampanjasta sai alkunsa, kun Tuska-festivaalin Eeka Mäkynen sekä Sony Musicin Tomi Saarinen ja Tuomo Saikkonen kokoontuivat miettimään Suomi-metallin nykytilaa.

"Suomalaiset bändit kiertävät ahkerasti maailmaa, äänitteet myyvät kultaa ja alan festarit täyttyvät musiikkiaan rakastavista kävijöistä. Totesimme, että metallikulttuurimme reipas oman hännän kohotus on paikallaan".

Suomessa on yli 50 metallibändiä 100 000 asukasta kohden, metallimusiikilla on täällä ainutlaatuinen asema osana populaarikulttuuria.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< American pie -kaunot... Festarikesä on tääll... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova