Tuorein sisältö

Avril Lavigne kopiointisyytösten kohteena

06.07.2007 klo 09.55 | Luettu: 3539 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Teinirokkari Avril Lavigne on joutunut kopiointisyytösten kohteeksi. The Rubinoos-nimisen 70-luvulla toimineen yhtyeen pari jäsentä on nostanut syytteen Lavignea vastaan.

Lavignen tuore hittiviisu Girlfriend kuulostaa kuulemma liikaa The Rubinoos-kokoonpanon vuonna 1979 levyttämältä biisiltä I Wanna Be Your Boyfriend. Syytökset esitettiin heti, kun Lavignen viisu oli ilmestynyt radioaalloille. Tuolloin manageriporras ohitti asian. Syytteen nostamisen jälkeen väite on otettu vakavammin.

The Rubinoosin kappaleessa lauletaan Hey, hey, you, you, I wanna be your boyfriend, kun taas Lavignen viisu menee Hey, hey, you, you, I don't like your girlfriend.

Vaikka asiaa on tutkittu musiikkitieteen keinoin ja perusteita väitteelle ei löytynyt, Lavignen manageriporras aikoo maksaa itsensä ulos ilman mahdollisia oikeustoimia.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Räppäri 50 centilta ... Vaatefirma ostaa hit... >

Keskustelut (4 viestiä)

kaktuz

Rekisteröitynyt 27.05.2007

07.07.2007 klo 21.52

tuollaisen roskan tekeminen muutenkin pitäisi kieltää
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

08.07.2007 klo 18.00

Tämä menee omasta mielestäni aivan turhaksi, jos kerta melodia ei kerta ole muuten juurikaan samanlainen, sanoituksista puhumattakaan. Voihan sitä sattumalta tulla suht samanlainen kertosäe tai voihan olla vaikka kunnianosoituksena tai kappaleen inspiroijaksi otettu toisen bändin musiikkia. Kukapa sitä ei nykyään tekisi?

Kyllä minusta paljon pahemmin kopiointi esiintyi siinä Timbalandin tapauksessa sekä Suomen Idols -esiintyjäksikin yrittäneen bändin kappaleessa, joissa oli jo täydellisen selkeä kopiointi, vaikka todennäköisesti täysin kuurot musiikkitohtorit toisin väittivätkin.

...ja miksi tällaisia tapauksia ei aikaisemmin esiintynyt? Etenkin kun miettii vaikkapa Coolio - Gansta's Paradise <---> Weird Al Yankovic - Amish Paradise. Toisaalta kun miettii, niin tuohon tapaukseen taisi olla kuitenkin jonkinlaiset luvat kuitenkin, tai sitten Coolio vain otti sen kunnianosoituksena, että heidän kappaleestaansa tehdään pilailuversio.
lainaa
SARAstus

16.07.2007 klo 15.07

Oon samaa mieltä Arcanen kanssa. Ei kai tollasta oo missään laissa kielletty (kai). Onhan näitä Pikkuoravat -tapauksia, mut se on eri juttu... (!?) Aika lapsellista, sanon minä!
lainaa
SARAstus

16.07.2007 klo 15.07

Oon samaa mieltä Arcanen kanssa. Ei kai tollasta oo missään laissa kielletty (kai). Onhan näitä Pikkuoravat -tapauksia, mut se on eri juttu... (!?) Aika lapsellista, sanon minä!
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova