Tuorein sisältö

Legendaarisen ohjaajan kadonnut elokuva saapuu valmiina Netflixiin

30.08.2018 klo 21.45 | Luettu: 1379 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Orson Wellesin ohjaama Citizen Kane on kaikkien kliseisten kriitikoiden ja taidehistorioitsijoiden suosikkielokuva. Welles poistui keskuudestamme vuonna 1985, mutta yksi teos on vielä tulossa ja se on luonnollisesti - noin kaiken muun tavoin - Netflixin yksinoikeus.

The Other Side of the Wind on Wellesiltä kesken jäänyt elokuva, joka on lajityypiltään valedokumentti. Leffaa filmattiin vuosina 1970-1976. Welles ehti editoida osan kuvaamastaan materiaalista, mutta ei filmata kaikkea. Lakijuttu projektin oikeuksista kesti pidempään kuin Wellesin maallinen taival ja Wellesin testamentti sotki asioita lisää.

Netflix osti esitysoikeudet, joten leffa on vihdoinkin viimeistelty. Ensi-ilta on marraskuussa. Tulossa on myös dokumentti, joka kertoo lisää projektin mutkikkaasta historiasta.

Aiheena on (vuonna 1987 kuolleen, kahdella Oscarilla palkitun) John Hustonin näyttelemä elokuvaohjaaja, joka palaa Euroopasta muuttuneeseen Hollywoodiin ja yrittää tehdä näyttävää viihdettä suurelle yleisölle.V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Panomies Hugh Jackma... Voiko näin käyttäyty... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova