Tuorein sisältö

Luonnonsuojelijat eivät häädä rokkareita Ruissalosta - Ruisrock saa jatkaa

28.05.2008 klo 13.05 | Luettu: 1576 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Turussa juhlittava Ruisrock on vuosien ajan herättänut parran pärinää aiheuttamistaan lieveilmiöistä. Rokki järjestetään Ruissalon saaressa, jonne pääsee vain yhden sillan kautta. Suuri osa saarta on luonnonsuojelualuetta. EU:n Natura-suojelutoimet yltävät melkeinpä koko saaren osalle.

Keväällä julkaistiin tutkimus, jonka mukaan Turun linnut eivät ole rokkifaneja (V2.fi-uutinen ). Turun ympäristönsuojelutoimisto luonnehti Ruissalo-selvityksessään Ruisrockin vaikutuksia linnustoon hälyttäviksi. Erityisen kohtalokas rokkitapahtuma on myöhään pesiville lajeille ja uusintapesijöille. Tutkimuksen mukaan kaikki seuratut pesinnät ovat tapahtuman aikana epäonnistuneet festivaalialueella.

Nyt Vaasan hallinto-oikeus on antanut asiasta päätöksensä, jonka mukaan Ruisrock ei merkittävästi heikennä alueen luonnonarvoja.

Oikeus antaa kuitenkin moitteet Turun kaupungille tapahtuman meluluvan eli meluntorjuntailmoituksen käsittelystä. Kaupungin olisi pitänyt velvoittaa järjestäjä selvittämään sekä festivaalin aikaiset että pitkäaikaisemmat vaikutuksen luontoon. Mahdollisista haitoista olisi pitänyt hankkia ympäristökeskuksen lausunto.

Oikeuden mukaan järjestäjältä olisi pitänyt vaatia myös selvitys tapahtuman koon rajoittamisesta, siirtämisestä tai ajankohdan vaihtamisesta lintujen pesinnän kannalta otollisempaan aikaan. Selvitys on jatkossa vaadittava Ruisrockin järjestävältä taholta.

Lähde Turun Sanomat




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Michael Jackson näht... Eilisen disco-tähdet... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova