Tuorein sisältö

Eppu Normaali voitti hovioikeuden päätöksellä Akun Tehdas-nimiriidan

02.06.2008 klo 15.54 | Luettu: 2114 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Helsingin hovioikeus on päätöksellään pitänyt Helsingin käräjäoikeuden aiemmin antaman ratkaisun ennallaan Eppu Normaali Oy:n ja Akun Tehdas Oy:n välisessä Akun Tehdas -nimikiistassa. Hovioikeuden päätös on yksimielinen. Päätöksen mukaan Eppu Normaali Oy on Akun Tehdas -tavaramerkin laillinen omistaja ja oikeutettu käyttämään tavaramerkkiä liiketoiminnassaan. Myös Akun Tehdas Oy:n toiminimen rekisteröinti on määrätty kumottavaksi.

Eppujen Akun Tehdas on maamme suurimpia äänentoisto- ja valopalveluiden tuottajia.

Vuonna 1990 perustettiin Helsingissä Akun Tehdas Oy niminen osakeyhtiö, jolla ei ollut mainittavaa liiketoimintaa. Eppu Normaali Oy vaati oikeusteitse kyseisen yrityksen toiminimeä mitätöitäväksi. Perusteena Akun tehdas-nimen vakiintunut osaksi Eppu Normaalia.

Käräjäoikeudessa pari vuotta sitten Akun Tehdas Oy katsoi sanan "Aku" viittaavan lähinnä Aku Ankkaan, eikä yhtyeellä ole nimeen oikeutta. Käräjäoikeus kuitenkin päätti, että Akun tehdas on vakiintunut osaksi Eppu Normaali -yhtyettä lähes 20 vuoden aikana. Käräjäoikeus määräsi Akun Tehdas Oy:n toiminimen kumottavaksi ja yrityksen maksamaan myös Eppu Normaali Oy:n oikeudenkäyntikulut. Riita on siis jatkunut hovioikeudessa, jossa Eput saivat lopullisen tyrmäysvoiton.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Criminal Minds – FBI... Ismo Alangon videon ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova