Tuorein sisältö

Taivaallinen orkesteri sai jälleen yhden blues-ja rocklegendan

02.06.2008 klo 21.30 | Luettu: 2459 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Taivaallinen rokkibändi on saanut jälleen uuden soittomiehen. 79-vuotias Ellas Bates eli paremmin tunnettu nimellä Bo Diddley on kuollut. Diddley menehtyi pitkään jatkuneisiin sydänongelmiin 2.6.2008 kotonaan Archerin kaupungissa Floridassa.

Bo Diddley tuli tunnetuksi omalaatuisesta neliön muotoisesta kitarasta sekä mustasta hatusta. Miehellä oli myös oma tunnistettava rytminsä heti uran alkuvuosista. Diddley kehitti omalaatuisen kitaransoittotyylinsä ja hänen soundiaan jäljiteltiin laajalti. Diddleyn rockin ja rhythm and bluesin yhdistely toi pikkuhittejä kuten Road Runner, Who Do You Love, Mona ja You Can't Judge a Book by Its Cover. Miehen tavaramerkiksi tullut rytmi löytyy jo 1955 julkaistulta sinkulta nimeltään Bo Diddley.

Diddley palkittiin Grammyllä elämäntyöstään vuonna 1999. Hänellä on myös tähti Hollywoodin Walk of famella sekä Diddley on Rock´n´roll Hall Of famen jäsen.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Hulkin ääninäyttelij... Keskisen Miljoona Ro... >

Keskustelut (1 viestiä)

Euphonic

Rekisteröitynyt 04.04.2007

03.06.2008 klo 00.41

Vuoden ehkäpä masentavin kuolinuutinen, ainakin tähän mennessä. Olen fanittanut Bon musiikkia nyt vähän yli 20 vuotta, toistaiseksi kyllästymättä. Ahdistaa ajatella, että tulen todennäköisesti vielä näkemään senkin ajan, jolloin kaikki rockin ja r&b:n alkupään legendat ovat mennyttä. :/

(Kitara tosin ei ollut neliön muotoinen, kuten kuvastakin voidaan nähdä.)
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova