Tuorein sisältö

Vedonlyöntiyhtiö huomasi Love Island Suomeen kohdistuvassa vedonlyönnissä oudon poikkeaman

20.11.2018 klo 21.34 | Luettu: 2515 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tieto Love Island Suomi -voittajaparista vuodetiin ennakkoon?

Vedonlyöntiyhtiö Betsson oli tänään tiistaina pakotettu sulkemaan pelikohteen Love Island Suomen finaalituloksista.

Kauden huipennus nähdään Subilla tänään klo 22. Peliaikaa piti alun perin olla klo 21 asti.

Kohde suljettiin ennen klo 19:ää sen jälkeen, kun vedonlyöntikäyttäytyminen muuttui äkkiä täysin. Kakkossuosikkina pidettyä paria veikattiin hurjasti - vedoista peräti 95 prosenttia meni samalle kohteelle. Betssonin antaman tiedon mukaan mukana oli myös rahallisesti erittäin suuria vetoja.

Betssonilta todetaan suoraan; pelkona on että tieto voittajista on vuotanut.

Love Island Suomessa yksi pariskunta voittaa 25 000 euroa.

(Lähde Betsson)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Joulu Netflixissä: K... Robert Rodriguezin T... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jonesy

21.11.2018 klo 10.06

Love Island äänestyksen liittäminen vedonlyöntikohteeksi oli alusta alkaen huono idea, koska Love Island apin käyttöä ja latauksia ei kontrolloitu millään tavalla. Yksi käyttäjä kykeni lataamaan, äänestämään ja poistamaan apin aloittaakseen kaiken alusta kerta toisensa jälkeen. Finaalin pitkä äänestysaika mahdollisti megaluokan manipulaation tuloksiin ja näin myös ilmeisesti kävikin. Facebook-ryhmissä löytyi ohjeita "vilpilliseen" äänestämiseen ja tätä mahdollisuutta suitsutettiin kohdistetusti ainakin yhden parin lähijoukoissa.

Applikaation omistaja kykenee jälkikäteen tarkastelemaan dataa latausten osalta. Todennäköisesti statistiikassa nähdään juuri nyt jopa kymmeniä tuhansia apin latauksia, jossa applikaation käyttöaika lasketaan muutamissa sekunneissa kunnes se on terminoitu ja uusi lataus käynnistetty identtisestä IP-osoitteesta.

Henkilöt, jotka ovat käyttäneet apin tarjoamaa mahdollisuutta eivät ole tehneet mitään väärää tai rikollista, joten ongelman syy ei ole heissä. Jos appi olisi toiminut kuten sen käyttöehdoissa sanotaan (edellyttää rekisteröitymistä), ei spam-ongelmaa olisi syntynyt. En tiedä, onko tarkoituksellisesti haluttu kaupallisista syistä näyttää mahdollisimman paljon appi-latauksia vaikkapa mainostajille, vai onko vaan säästetty koodauskuluissa ja jätetty palvelu alttiiksi tämäntyyppiselle hyväksikäytölle. Joka tapauksessa tämäntyyppisten kohteiden ottaminen vedonlyönnin kohteeksi on silkkaa itsemurhaa. Onko siis Love Island Suomen äänestystuloksissa jotain outoa. Kyllä vaan.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova