Tuorein sisältö

Afroamerikkalaiset sotilaat saavat arvoisensa elokuvan

13.06.2008 klo 19.53 | Luettu: 2951 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ohjaajat Spike Lee ja Clint Eastwood kävivät hiljattain muutaman lauseen väittelyn lehdistön välityksellä. Lee moitti Eastwoodin sotaelokuvaa Isiemme Liput siitä, ettei siinä nähdä tummaihoisia sotilaita. Eastwood vastasi, ettei afroamerikkalaisia osallistunut myöskään tapahtumaan, johon elokuva perustuu - ja käski Leetä pitämään suunsa tukossa. Lee ilmoitti jättävänsä kommentoimatta enempää, mistä huolimatta aihe pysyy ajankohtaisena.

Leeltä on tulossa omakin sotaelokuva Miracle at St. Anna, joka kertoo neljästä toiseen maailmansotaan osallistuvasta mustasta sotilaasta, jotka jäävät loukkuun pieneen kylään Italian kampanjan aikana. Myös Leen elokuva perustuu tositapahtumaan: perääntyvät saksalaissotilaat ampuivat St. Annan kylässä satoja siviilejä.

Elokuvan ensimmäinen traileri löytyy täältä.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tuomarille traileri,... Edward Norton raivos... >

Keskustelut (2 viestiä)

Daedalus

Rekisteröitynyt 08.04.2007

14.06.2008 klo 12.27

Aika hyvin onnistuitte jättämään olennaisimman osan pois tosta Eastwoodin ja Leen sananvaihdosta. Clint sanoi siis että Lee voisi "shut his face" johon Lee vastasi että Eastwood kuulostaa vanhalta kärttyiseltä ukolta ja nyt ei olla plantaasilla. Ihan käsittämättömästi siis vedettiin rotukorttia vaikka ite aloitti homman tyhmillä kommenteillaan vain jotta saisi mainosta leffalleen.

Kieltämättä mustille ei aina olla annettu painoarvonsa mukaista osaa WW2-leffoissa mutta kun noista Eastwoodin leffoista toinen perustuu siihen kuuluisaan lippukuvaan (jossa ei ole mustia) ja toinen on japanilaisten näkökulmasta niin nämä ovat täysin väärä kohde tommoselle hyökkäykselle.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

14.06.2008 klo 14.20

Daedalus kirjoitti:
Clint sanoi siis että Lee voisi "shut his face" johon Lee vastasi että Eastwood kuulostaa vanhalta kärttyiseltä ukolta ja nyt ei olla plantaasilla.


Jos tämä pitää paikkansa, niin se meni minulta rehellisesti ohi. Tuosta sanojen vaihdosta uutisoitiin monella, monella sivustolla, ja siellä mistä itse luin "viimeisen käänteen", väitettiin, että Lee olisi sanonut jotain tyyliin "en ala riitelemään".

Riita itsessään ei ole tämän uutisen sisältö, vaan se, että Leeltä on tulossa sellainen elokuva, jonka tekemättä jättämisestä hän on syyttänyt jotain muuta.

Lee on tunnetusti vihainen mies, mutta koko jutussa saattaa olla kyse ihan julkisuuden hakemisestakin.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova