Tuorein sisältö

Tuca & Bertie -putki, osa 3: kaikki miehet ovat sikoja, paitsi komiat

14.05.2019 klo 22.00 | Luettu: 3057 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jaksot 5 ja 6
Plumage ja The Open House


Putkimies ahdistaa Bertietä, joka oli yksin kotona. Niin samaistuttavaa, ja hui, jos olisin heiveröinen pulu, enkä keskimääräistä putkipaholaista 20 senttiä ja 40 kiloa massiivisempi. Ulkona Bertie ahdistuu tuijottajista. Niin samaistuttavaa, ja kauhistus, jos olisin tipu, jota tuijottajat lähestyvät, eivätkä juokse karkuun. Naisten voimaantumiskurssilla Bertie valittelee tätä miesten maailmaa - niinpä!! Olisiko Tuca & Bertie -t-paita se juttu, jolla naiset tunnistavat liittolaiset ja kävelevät tyylikkäästi ohitsesi, eivätkä ala puhumaan kännykkään? Bertie myös aloittaa ravintolan harjoittelijana. Kokki leipoo häntä kuin pullaa ohjeistaakseen, mutta kuten muistamme, kokki on komea, joten Bertie joutuu turvautumaan omankädenoikeuteen. Niin samaistuttavaa.

Ei-samaistuttavaa: kuudennessa jaksossa Tuca & Bertie ja Bertien poikaystävä käyvät kiusaamassa kiinteistönvälittäjiä hengaillakseen & lööbaillakseen. Eivätkö sarjan tekijät ole nähneet yhtään leffaa tai tv-sarjaa, jossa kiinteistönvälittäjä hinkkaa tahraa vessan hanasta nätissä koltussa, hymyilee leveästi ja purskahtaa itkuun, kun kukaan ei ikinä osta? Itkevät he vähän tässäkin - ja töissä käyvät sankarit lopulta kiinnostuvat talosta. Unelmavävymäinen arkkitehtipoikaystävä voisi tönöä tuunatakin, mutta Bertie näkee painajaisia eläkepäivistä ja uneksii yhä leipomisesta.

Jos aikuiset jatkavat aikuistumista, omaan kämppään jo joutuneen Tucan on kehityttävä myös ja onhan hän ilmeisesti jo raitistunut. Visiitti rikkaan tädin luo ensi kertaa sen jälkeen paljastaa, että hassun naljailun varaan rakentuva suhde onkin toksinen ja alentava. Siispä Tuca ostaa jättiläismäisen violetin jaguaarin (eläimen)! Ehkä se on hätähuuto pitkällä tähtäimellä, mutta Bertien tarinalla sarja itsensä rytmittää ja surrealismi haiskahtaa yhä epätoivoiselta ajoittain.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Osa 2 --- Osa 4 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Valtteri Bottas F1-k... Kuluvalla viikolla l... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova