Tuorein sisältö

Norja kohtelee kaltoin murhasta tuomittua bläkkisbändin jäsentä?

25.06.2008 klo 10.24 | Luettu: 7671 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Norjalaisen black-metallisti Burzumin Varg Vikernes (taiteilijanimeltään Count Grishnackh) tuomittiin vuonna 1993 murhasta 21-vuoden vankeuteen (maksimituomio Norjassa). Mies tappoi Mayhem -bläkkisyhtyeen kitaristin Oystein Aarsethin (taiteilijanimeltään Euronymous) - lisäksi Varg poltti muutaman kirkon. Nyt vuonna 2008 Varg Vikernesin äiti on julkaissut avoimen kirjeen norjalaisessa lehdessä syyttäen Norjan oikeuslaitosta epäoikeudenmukaisesta ja jopa vihamielisestä suhtautumisesta hänen poikaansa kohtaan.

Vargin äidin ja perheen mukaan Norjan oikeuslaitoksen ylemmän hallinnon ja paikallistason välinen yhteistyö ei toimi. Vargin anomukset ehdonalaiseen pääsystä on tyrmätty toistuvasti - vaikka paikallisviranomaiset ja vankilan johto ovat puoltaneet Vargin pyyntöä. Viimeisimmän pyynnön kaaduttua, vankilan johto oli hämmästyneenä kehoittanut Vargia jättämään välittömästi uuden hakemuksen.

- Näyttää siltä, että oikeusministeriö on tehnyt päätöksen Vargin pysymisestä vankilassa - hänen vapautumiselleen etsitään aina uusia hylkäysperusteita. Huolimatta siitä, että Varg on ollut avoimessa vankilassa jo lähes vuoden ja hän on ottanut osaan moninaisiin sosiaalisiin aktiviteetteihin. Varg on myös saanut kotilomia ja vaikka hän on tehnyt matkoja junalla, lentäen, taksilla - siitä huolimatta hänen ei uskota pystyvän pitämään huolta itsestään.

Varg Vikernes on naimisissa ja hänellä on lapsia.


Oikeusministeriöstä todetaan Vargin karanneen vankilasta vuonna 2003 ja hänellä epäillään olevan yhteyksiä uusnatseihin.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Simon Cowell antaa P... Haastaja Mitäs Me Sp... >

Keskustelut (5 viestiä)

mädäntykööt

25.06.2008 klo 11.12

Ketä kiinnostaa! Sehän kuuntelee/esittää huonoa musaa ja on tappaja.
lainaa
Jugger

Rekisteröitynyt 17.04.2008

25.06.2008 klo 14.03

mädäntykööt kirjoitti:
Ketä kiinnostaa! Sehän kuuntelee/esittää huonoa musaa ja on tappaja.


Sinäkään et tee varmasti sen parempaa.
lainaa
Abbath

Rekisteröitynyt 02.06.2008

25.06.2008 klo 15.31

Sehän tuskin vaikuttaa asiaan että Varg karkumatkaltaan jäi kiinni melkoisen asearsenaalin kera. Ja ylipäänsä kirkonpoltot ja puukotus nyt laittaa varmasti pariin kertaan miettimään vapautusta, eiköhän mies jo nyt riittävän vapaasti saa touhuta. Parempi vaan että vähän katsotaan perään.
lainaa
pahasiili

26.06.2008 klo 21.03

no enpä kyllä tosiaan usko, että varg ihan heti iskee taas puukon jonkun kalloon, jos ehdonalaiseen pääsee...
lainaa
TheTrueMayhem

19.07.2008 klo 01.19

no vargin mukaan euronymouksen tappaminen oli itsepuolustusta.

vai että yhteyksiä uusnatseihin...
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova