Tuorein sisältö

Kärpästen rouva on peruttu: Kärpästen herra kuvataan uusiksi

01.08.2019 klo 16.47 | Luettu: 759 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Klassikkoromaani Kärpästen herra (Lord of the Flies) kertoo koulupojista, jotka autiolle saarelle haaksirikkouduttuaan taantuvat toisiaan piekseviksi villi-ihmisiksi. Paholaisen monista nimistä Beelzebub tarkoittaa "kärpästen herraa".

Aiheesta on tehty useampi elokuva. Warner Bros. julkisti pari vuotta sitten naisten version, mikä sai kritiikkiä, sillä kameran taakse aiottiin värvätä pääasiassa miehiä ja ihmettelipä moni melko vakavissaan sitäkin, mikä tarinan konflikti on olevinaan, kun naiset perustavat yhteisön ilman miehiä.

Warner on vaihtanut suuntaa. Uusikin elokuva kertoo pojista. Ohjaajaksi on palkattu Luca Guadagnino, joka sai Oscar-ehdokkuuden elokuvalla Call Me by Your Name ja ohjasi viimeksi Suspirian uuden version.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Formulakausi jatkuu ... David Fincherin Mind... >

Keskustelut (1 viestiä)

feminismionsyöpää

01.08.2019 klo 22.01 1 tykkää tästä

Niinno... kuulemma monet naiset ovat aika hanakasti puukottamassa toisiaan selkään. Tietysti yleistys, mutta uskoakseni/tietääkseni jätkät tulee keskenään keskimäärin paremmin toimeen kuin muijat. Tältä pohjalta ajateltuna tyttö versio ois voinut toimia ihan hyvin.

Olisin ihan vaihtelun vuoksi katsonut mielummin tyttöversion. Ehkä se ei vaan sopinut feministiseen narratiiviin ja siksi tarinassa käytetään taas poikia tai sitten on kyse jostain muusta.

Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova