Tuorein sisältö

The Boys, osa 5: uskonnolliset hihhulit tekisivät Teräsmiehestä... kanttorin?

09.08.2019 klo 22.30 | Luettu: 825 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 5
Good for the Soul


Kun potentiaalia on näin paljon, viemäriin luiskahtaa pari litraa väkisinkin. Aiheena on nyt kristillinen kokous. Jakso tähtää mm. ajankohtaiseen yhteiskuntakritiikkiin, supersankarifantasioiden kommentoimiseen tästä näkökulmasta ja uskonasioiden tasapainoiseen käsittelyyn. Sankareiden tehtävä on kiristää homofobista venyvää homoa. Rinnalle mahtuu asiaa ja loppuun voidaan ottaa kohahduttava puhe messuyleisön edessä, jeh? Niitä puheitakin on kaksi ja ulkopuolisiakin tapahtumia seurataan.

Ihmeistä puhuminen supersankareiden läsnäollessa on rikas aihe sadulle ja sarja tiedostaa potentiaalin tavallista paremmin. Useampi super toimii papin asemassa ja voimia väitetään Jumalan tahdoksi, mutta tämäkin on pintaraapaisu ottaen huomioon, että supersankari voisi julistautua uudeksi Jeesukseksi tai profeetaksi. Teräsmies-klooni hakee uskonnollista oikeutusta väkivallalle, siteeraten pääasiassa Donald Trumpin ja George W. Bushin evankeliumeja. Se toimii, mutta kun se tapahtuu ohimennen jakson puolivälissä, ironia ja draama jäävät puolitiehen.

Tähtityttö uskoo Jumalaan, muttei messuhoureisiin, joten hän pitää puheen kaksinaamaisuudesta, mikä ei suoraan kommentoi "Teräsmiehen" puhetta, vaan on turhan nopeasti tuleva intiimi avautuminen. Ehkä se johtuu vahtaamieni YouTube-uutisten määrästä, mutta jäin kaipaamaan messuyleisön ja erisävyisten uutistoimitusten reaktioita puheille. Jaksolla on aikaa vain lukuisille nimihahmoille, kun Maantiekiitäjän pitää murhata muijansa ja huumevauvan lasersilmille löytyy töitä ja on vaikka mitä muutakin. Eikö Hughien pitäisi olla paparazzien kohde Tähtitytön kanssa pyöriessään? Kun tarina oikaisee usein käsitelläkseen isoja ideoitaan, mittakaava haiskahtaa hieman siltä kuin lavateatterissa olisi käynnissä kolme näytelmää.

Jakson pitäisi kestää 2 tuntia. Hyvin menee, kun huonoin juttu on se, mutta tänään sakotan.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 4 --- Jakso 6 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Will Ferrellin Uutis... Yksi Ruotsin menesty... >

Keskustelut (0 viestiä)

Rekisteröidy kommentoidaksesi.

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova