Tuorein sisältö

Ruisrockissa soittoa koko viikonlopuksi - lippuja vielä saatavilla

04.07.2008 klo 08.28 | Luettu: 1434 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Turun perinteikäs Ruisrock järjestetään tulevana viikonloppuna 4.-6.7.2008. Festivaalin ohjelmisto koostuu tänä vuonna lähes kahdenkymmenen ulkomaisen bändin ohella kymmenistä kotimaisista suosikeista.

Ruisrockin musiikillinen tarjonta käynnistyy perjantai-iltapäivänä I Walk The Linen punkrockilla, jonka lisäksi illan ohjelmistossa nähdään muun muassa huippusuosittu The Sounds, progressiivisen rockin jättiläinen Porcupine Tree, metalli-legendat Ministry ja At The Gates, poliittinen punk-bändi Anti-Flag, pohjoismaiden suosituin hardcore-yhtye Raised Fist sekä lukuisia kotimaisia raskaan musiikin kokoonpanoja Stam1nan, Sonata Arctican ja Amorphisin johdolla. Keskiyöllä perjantain kohokohtana Niittylavan valtaa Nightwish.

Lauantaina puoliltapäivin ohjelmiston aloittavat ison gospelkuoron kanssa esiintyvä Jippu ja vaihtoehtoyhtye Lapko. Päivän ulkomaisia vieraita ovat pian uuden levyn julkaiseva Primal Scream, pitkän linjan skatepunk-ythye Millencolin, juuri Suomessakin listaykköseksi noussut Opeth sekä takuusuosikit The Ark ja Flogging Molly. Lauantaisin Ruisrockissa on perinteisesti nähty monia suosituimpia kotimaisia yhtyeitä, ja tänä vuonna Ruissaloa viihdyttävät päivän pääesiintyjä HIM :in ohella esimerkiksi Disco Ensemble, Von Hertzen Brothers, Hanoi Rocks ja The 69 Eyes.

Festivaalin päätöspäivänä koetaan harvinainen kohtaaminen, kun tummasävyisen indierockin kärkinimet, ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvat Interpol ja The National nähdään sunnuntai-illan päätteeksi; raskaamman musiikin yleisö puolestaan pääsee nauttimaan Bullet For My Valentinen esiintymisestä. Skandinaavista väriä päivän ohjelmistoon tuovat ruotsalaiset Kent, José González ja Anna Järvinen sekä tanskalainen kohutulokas Dúné – lukuisia kotimaisia artisteja unohtamatta.

Ruisrockin alue pysyy edelliseen vuoteen nähden hyvin samankaltaisena. Viime kesänä esitelty jättimäinen Teltta-lava on jälleen käytössä, ja uutena esiintymisareenana aloittaa Turun Sanomat -lava, joka esittelee nousevia kykyjä The Micragirlsin, Olavi Uusivirran ja Stalingrad Cowgirlsin johdolla. Tuttuun tapaan alueelle levittäytyy myös lukuisia oheistapahtumia benji-hypystä sirkukseen ja ilmakitara-kisoista pallomereen.

Ruisrockin yhden, kahden ja kolmen päivän lippuja on yhä saatavissa Tiketin ja Lippupisteen toimipisteistä kautta maan sekä Turun torilla sijaitsevasta Ruiskioskista. Mikäli lippuja jää jäljelle, myydään portilla yhden päivän pääsylippuja hintaan pe 55€, la 70€ ja su 60€.

Ruisrockin oma leirintäalue Turku-hallin läheisyydessä on varattu täyteen, mutta Ruissalo Campingissa on yhä tilaa. Leirinnän järjestäjä on luvannut, että kaikki halukkaat mahtuvat majoittumaan.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Auta Piilokamerapääl... AC/DC:n Highway To H... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova