Tuorein sisältö

Lisää eeppistä fantasiaa televisioon: Maameren tarinat kerrataan

07.09.2019 klo 14.05 | Luettu: 1695 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kirjailija Ursula K. Le Guinin Maameren tarinat (The Earthsea Cycle) -saaga kerrataan tv-sarjassa. Suunnitteilla oli hetken elokuvasarja, kun tuottaja Jennifer Fox sai oikeudet ja Le Guinin siunauksen hetkeä ennen kirjailijan poismenoa. Fox tuottaa tv-sarjan A24-studion kanssa ja esittävien tahojen kanssa neuvotellaan pian.

Viidestä romaanista ja lyhyistä tarinoista koostuvaa tarinaa on verrattu J.R.R. Tolkienin töihin ja myös Fox intoilee, että Le Guin on merkittävin fantasiakirjailija Tolkienin jälkeen. Tarina sijoittuu saarista koostuvaan fantasiamaailmaan, jossa harjoitetaan taikuutta muinaisen kielen keinoin. Ensimmäinen romaani Maameren velho kertoo nuorukaisen noususta suureksi velhoksi.

Aiheesta tehtiin anime-elokuva ja kaksiosainen minisarja viime vuosikymmenellä. Uusi sarja oletettavasti pistää enemmän pätäkkää kehiin, sillä se tulee kilpailemaan huomiosta Taru sormusten herrasta, Game of Thrones, Narnian tarinat, Ajan pyörä ja The Witcher -sarjojen ja vähemmän tunnettujen fantasioiden kanssa.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kolmas Nainen ja Lin... Nainenkin voi olla l... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova