Tuorein sisältö

Pitää sitä nyt jokaisen rokkarin säveltää ainakin yksi sinfonia - Apulannan Sipeltä myös uusi sooloalbumi

16.09.2019 klo 10.44 | Luettu: 518 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Apulannan rumpali Sipe Santapukki on työstänyt viimeiset neljä vuotta sinfoniaa, joka on viimein valmis. Teos kantaesitetään tammikuussa 2020 Sibeliustalossa, Sinfonia Lahden toimesta. Konsertin johtaa ylikapellimestari Dima Slobodeniouk. Kantaesitys on loppuunmyyty ja lisäkonsertti järjestetään 20.3.2020.

Luvassa on sinfonian lisäksi sooloalbumi.

"Soololevy perustuu sinfoniaan, ja ne muodostavat yhdessä kokonaistaideteoksen."

"Sinfonian säveltäminen lähti soololevyn ajatuksesta. Huomasin kuitenkin pian ettei musiikki noudattanut perinteisten popkappaleiden kaavoja. Ehdin jo turhautua kunnes ymmärsin, että tekemäni musiikki oli klassista musiikkia. Tämän jälkeen annoin melodioiden virrata vapaasti. Toisaalta ajatus laajasta orkesteriteoksesta pelotti, kunnes ymmärsin ettei ole olemassa sääntöjä sille, kuka saa kirjoittaa sinfonian ja kuka ei."

Uusi sooloalbumi on työnimeltään Sipe 2. Kappaleiden solisteina vierailee Suomen kärkinimiä. Soololevy rakentuu sinfonian melodia- ja harmoniamassasta, jonka Sipe on sovittanut bändibiisien muotoon.

Sooloalbumi julkaistaan alkuvuodesta 2020 sinfonian kantaesityksen aikoihin. Tulevan sooloalbumin ensimmäinen digisingle julkaistaan 25.10. Kappale kantaa nimeä Kuu-Ukko, solistina toimii Pepe Willberg.

Soololevyn tekstit Sipe teki yhdessä Tommi Liimatan kanssa ja ne muodostavat tarinallisen kokonaisuuden.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< 70-vuotiaana kuollee... Edellisellä kerralla... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova