Tuorein sisältö

Kaikkien aikojen huonoin festari - vieraat vaativat rahoja takaisin Britanniassa

07.07.2008 klo 12.13 | Luettu: 12657 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Englannissa Kentissä Lympnen eläintarhan alueella viime viikonloppuna järjestetty Z008-festari kärsi pahoista järjestelyihin liittyvistä ongelmista - näin viestittävät festarivieraat. Raivostuneet festarikävijät aikovat jopa vaatia rahallista hyvitystä kärsimyksistään ja epäonnistuneen viikonlopun mielipahasta. Facebook-ryhmä nimetään "Boo Thousand" perustettiin jo ennen tapahtuman päättymistä! Eräs rymhän jäsen toteaa festarin olleen "kaikkien aikojen huonoin".

Kaiken sotkun taustalla ovat ilmeisesti järjestävän tahon rahoitusongelmat. Ongelmat alkoivat jo perjantaina festarin porttien avautuessa pari tuntia myöhässä. Aluetta ei saatu ajoissa kuntoon, joten tuhannet ihmiset jonottivat tunteja ennen alueelle pääsyä. Lisäksi perjantain kovin nimi Dizzee Rascal peruutti viime hetkellä esiintymisensä.

Aikataulut pettivät koko viikonlopun ajan. Bändien soittoajat vaihtuivat ja esiintymislavat muuttuivat. Tietojen mukaan läheskään kaikki bändit eivät edes esiintyneet. Tapahtuman nettisivujen foorumiosiossa leviteltiin tietoja järjestävän tahon rahaongelmista, jotka johtivat bändien vetäytymiseen tapahtumasta.

Lisäksi alueella oli liian vähän vesipisteitä ja vessoja, leirintä oli liian täynnä ja ongelmaa aiheuttivat myös väärien esiintymisaikataulujen kauppaajat. Tosin, kuten eräs fani totesi tapahtuman foorumilla "aidoistakaan esiintymisaikatauluista ei ollut mitään hyötyä".

www.zoothousand.com

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ruotsin vieraat Ruis... Hancockin kohmelo ei... >

Keskustelut (14 viestiä)

HalfNelson

07.07.2008 klo 12.39

Viimeisin oikeasti hyvä englantilainen rockbändi on Motörhead ja sekin on perustettu 70-luvun puolivälissä... Ihmekö tuo, jos sieltä ei saada kunnon festaria kasaan ainakaan sikäläisten artistien voimalla. Dizzee Rascal "kovin nimi"? Ei perhana.
lainaa
T123

07.07.2008 klo 13.13

HalfNelson kirjoitti:
Viimeisin oikeasti hyvä englantilainen rockbändi on Motörhead ja sekin on perustettu 70-luvun puolivälissä... Ihmekö tuo, jos sieltä ei saada kunnon festaria kasaan ainakaan sikäläisten artistien voimalla. Dizzee Rascal "kovin nimi"? Ei perhana.


Jos sä todella olet oikeasti tuota mieltä että briteistä ei ole Motörheadin jälkeen tullut mitään oikeasti hyvää rockbändiä, niin morjens!

Jos Suomessa saadaan festareita aikaan kotimaisten artistien voimin, niin briteissä homma olisi tuhannen kertaa helpompaa. Jos ajatellaan vanhakantaisesti että festivaalin järjestämiseen liittyy vain ja ainoastaan bändien paikalle tilaaminen. Dizzee Rascal on esim. tällä hetkellä brittien sinkkulistan ykkönen ja kaverin levyt ovat myyneet todella paljon, joten on sangen luonnollista että kyseinen esiintyjä on festareiden pääesiintyjä kaartia. Esim. Motörhead ei sitä ole vuonna 2008.

Jotain suhteellisuudentajua kiitos.
lainaa
HalfNelson

07.07.2008 klo 13.41

Tasan olen tuota mieltä ja pysyn mielipiteessäni. Tarkoitan rockbändillä nimenomaan rockbändiä ja englantilaiset muniinpuhalteiljat tai kenkiintuijottajat eivät ole rockbändejä, piste. Puhumattakaan jostain rapDJ:stä.

Ja jos myyntilukujen perusteella aletaan rakentamaan festaria, sinnehän pitäisi pestata Smurffit, Vesa-Matti Loiri ja Jari Sillanpää. Tai, kuten Englannissa nykyään, Dizzee Rascal, sillä pakkohan sen on olla hyvää, koska se myy paljon. Vai?

Vilkaisu tämänhetkiseen Englannin topsataseen tuottaa suorastaan tyrmistyksen. Käsittämätöntä paskaa täynnä, mm. kolmantena Basshunter! Ainoat artistit/bändit, joihin voisi saamatta epileptistä kohtausta liittää etuliitteen "rock", ovat Weezer ja Kings of Leon ja nekin listan loppupuolella. Eivätkä ole edes englantilaisia.

Englantilaiset vain yksinkertaisesti eivät ymmärrä rockmusiikista yhtään mitään. Tanssimusiikkia en laske, eikä tulisi kenenkään laskea, rockmusiikiksi. Sille on oma tarkoituksensa ja aikansa, mutta se EI OLE mikään ulkoilmafestari. Paitsi ehkä englannissa.

Jos sinä olet sitä mieltä, että englannista on tullut Motörheadin jälkeen hyviä rockbändejä, ole hyvä ja luettele ne. Mutta jos aiot luetella nimiä joltain myyntilistalta, unohda koko juttu.
lainaa
T123

07.07.2008 klo 14.51

HalfNelson kirjoitti:

Jos sinä olet sitä mieltä, että englannista on tullut Motörheadin jälkeen hyviä rockbändejä, ole hyvä ja luettele ne. Mutta jos aiot luetella nimiä joltain myyntilistalta, unohda koko juttu.


No mielestäni esimerkiksi Iron Maiden on hyvä Motörheadin jälkeen tullut rockbändi. Riittääkö? Eikö? No tässä lisää: Venom, My Dying Bride, Amebix, Electric Wizard, Whitesnake, Witchfinder General, Killing Joke, Fields of the Nephilim.

En väitä että kaikki mainitsemani olisivat henkilökohtaisia suosikkejani, mutta voin silti rehellisesti sanoa että jokainen mainitsemani yhtye on hyvä vuoden 1975 jälkeen tullut brittiläinen rockbändi.

Missä vaiheessa muuten festivaalit on pyhitetty pelkästään _rock_-musiikille? Käsittääkseni erikoisfestivaalit ovat luku sinänsä?
lainaa
HalfNelson

07.07.2008 klo 15.21

Killing Joken kohdalla myönnän että olin väärässä, se kieltämättä on hyvä englantilainen rockbändi, iältään kyllä sekin melkein Lemmyn partion tasoa. Iron Maiden... Noh, mielestäni one trick pony, toki muutama hyvä biisi, mutta kuitenkin enemmän kapea-alaiseen heviyleisöön uppoava porukka. Ja on sekin perustettu 70-luvulla. Venom on mainettaan huomattavasti köyhempi, paitsi ehkä vaikutteidenantajana Norjalaisille kirkonpolttajapingviineille. Ja perustettu 70-luvulla. Whitesnaken suuruuden päivät kuluivat taas turboahdetun kikkelihevin parissa, sitä ennen toki hyvää, juurevaa bluesrockia muutama levyllinen... Ja perustettu 70-luvulla :) Muut marginaalissa, mikä todellakaan ei aina ole paha asia. My Dying Brideä ja Nephilimiä kai voitaneen pitää paljolti syyllisinä valoa pelkäävien goottityttöjen ilmestymiseen maailmankartalle. Ja onhan Motörheadinkin suuruudenpäivistä jo aikaa, mutta silti... Se on yhä yksinkertaisesti loistava rockbändi. Paljolti samoista syistä, kuin Ramoneskin oli. Tinkimättömyyttä myyntilukujen kustannuksellakin.

Pointtini oli kuitenkin se, että kuten varmasti sinäkin tiedät, festarit pääsääntöisesti ovat rockväen juttu, ei tanssitapahtuma tai syvällistä ja vakavaa taidemusiikkia hiljaa ruohikolla istuen meditoitava tapahtuma. Saatika rapjuttu. Ja pointtina myös se, että kunnollisia englantilaisia rocbändejä, vaikka otetaan nuo luettelemasikin mukaan, ei ole vuosiin löytynyt. Oasikset, Blurit, Vervet, Pulpit, Kaiser Chiefsit... Eivät nuo osaa rockata! Englantilainen musiikkimedia on tunnetun julma: Se nostaa usein vielä tuntemattomia bändejä valtavalla hypetyksellä hetkeksi Suuriksi rockin Pelastajiksi, vain moukaroidakseen ne muussiksi kuukauden päästä. Sitä harva kestää. Tuo on tehnyt sen, että maasta ei enää tule juurikaan omaehtoista, hyvää rocmusiikkia, vaan paljon paskaa, jota media uunottaa bändit tekemään.

We are Motörhead. We play rock'n'roll. Perusasiat pysyvät.
lainaa
jonny_boy

Rekisteröitynyt 24.02.2008

07.07.2008 klo 16.22

Kerrankin rakentavaa keskustelua täällä :)

Nykyään kun katselee Suomenkin "rock" -festivaaleja, sieltä löytyy aina muutama hiphop -artisti (Esim. Jurassic Rock Mikkelissä, pääesiintyjänä joku ruotsalainen hiphop -ryhmä.) Kyllä ne ovat valitettavasti lisääntymään päin. Tosin ei muutama "erilainen" artisti rock-festivaalin mainetta pilaa, onhan se mukava että on vaihtelevaa musiikkia mukana.

Totta se kuitenkin on, ettei HalfNelsonin mainitsemat Oasikset, Blurit yms. sovi festivaaleille, kuten eivät suomalaiset Timo Rautiainen tai CMX, ainakaan minun mielestäni, vaikka kohtalaista musiikkia tekevätkin. Lavalla esiintyminen ja lennokas meininki on tuommoisessa ulkoilmakonsertissa yksi tärkeimmistä tunnelman nostattajista.
lainaa
J-Ho

07.07.2008 klo 18.05

Seuraa vihaista offtopic-ryöppäystä:

Tehän taidatte olla melkoisia tietäjiä koko posse. Puolivillaista namedroppingia ja besserwisserismiä ja suvilindenmaista eipäs-juupas-argumentointia, jonka jälkeen hyökitään sutena allMusicin kimppuun ja sivussa lytätään kaikki musiikki mikä ei ole kvinttijytää á la maailman tylsin bändi Motör'ed tms perusrock('perus' tässä yhteydessä negatiivinen määritelmä). Sitten kun angloamerikkalaisen sähköisesti vahvistetun, pääsääntöisesti paskan rockmusiikin ylivallan murtaa jokin täysin uusi, tai edes mielikuvituksellisempi lähestyminen, leviää kasvoilleni hymy, joka kiiltää kuin Jouni Hynysen nahkaliivi ja on varmasti lähes yhtä lavea.

Pelasin muuten Potti 5:sta Lemmy Kilminsterin kanssa joskus Ruisrockin aikoihin jossain turkulaisessa hotellissa; harvinaisen kohtelias herrasmies, siitä iso sulka siihen sittemmin jo varastettuun hattuun.


Avatkaa siis silmänne, olkaa niin kilttejä ja hyväksykää se tosiasia, että hevi on parhaimmillaankin korkeintaan keskinkertaista ja että kyllä, synallakin voi tehdä musiikkia siinä missä stratolla tai djembellä eikä soinnun tarvitse aina olla joku goddarn kvintti. Amen.
lainaa
jonny_boy

Rekisteröitynyt 24.02.2008

07.07.2008 klo 19.13

Varsinainen asiantuntija sinäkin, jos olet oikein Lemmyn kanssa pelannut.

Kyllähän heviä on hyvää ja huonoa, niin kuin muutakin musiikkia. Mukavahan täällä on asiallisesti eipäs-juupas-argumentoida mikä kuuluu kumpaankin kastiin. Eikä täällä kovin pahasti ole vielä muutakaan musiikkia lytätty.
lainaa
T123

08.07.2008 klo 09.15

J-Ho kirjoitti:

Avatkaa siis silmänne, olkaa niin kilttejä ja hyväksykää se tosiasia, että hevi on parhaimmillaankin korkeintaan keskinkertaista ja että kyllä, synallakin voi tehdä musiikkia siinä missä stratolla tai djembellä eikä soinnun tarvitse aina olla joku goddarn kvintti. Amen.


Mistähän ihmeestä mahdat puhua. Keskustelussahan pääpointtina oli se että onko Motörheadin jälkeen tullut yhtään hyvää brittiläistä rockbändiä. Ainakin minulle. Toki keskustelua ohjaa ihmisten omat mieltymykset, esimerkiksi minä pidän Motörheadin kovin mielikuvituksettomana mutta hommansa erittäin hyvin tekevänä orkesterina, mutta silti pystyin asiallisesti vastaamaan HalfNelsonin väittämään.

En toki tiedä mikä on sinun J-Ho:n mielimusiikkia, mutta kapea-alaiset väittämät kuten "hevi on parhaimmillaankin korkeintaan keskinkertaista" eivät anna kuvaa siitä että oikeasti suostuisit ymmärtämään (ei siis pitämään) muunkaltaista musiikkia kuin omat suosikkisi.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että jos järjestetään yleisfestivaali niin silloin sinne kuuluvat sulassa sovussa niin motörheadit kuin dizzeerascalitkin. Ainahan voi vaikuttaa jättämällä festivaaliorganisaatiolle viestin vaikkapa jättämällä sen lipun ostamatta jos festivaalin esiintyjäkaarti ei miellytä. Pitää kuitenkin muistaa se että yleisfestivaalin tarkoitus on myydä lippuja , ei ylläpitää vanhakantaisia festivaalikäsityksiä. Erimieltä olevat voivat toki kertoa tässä vaikkapa suomalaisia yleisfestivaaleja joissa ei musiikkia kuultaisi yli genrerajojen.
lainaa
Abbath

Rekisteröitynyt 02.06.2008

08.07.2008 klo 10.43

T123 kirjoitti:
Dizzee Rascal on esim. tällä hetkellä brittien sinkkulistan ykkönen ja kaverin levyt ovat myyneet todella paljon, joten on sangen luonnollista että kyseinen esiintyjä on festareiden pääesiintyjä kaartia. Esim. Motörhead ei sitä ole vuonna 2008.

Pakko puuttua tähän. Siis Motörheadkö ei ole luonnollinen valinta festareiden pääesiintyjäkaartiin. Mitä ihmettä? Koska Motörhead ei ole tällä hetkellä listaykkösenä? Edellinen levy oli esimerkiksi Saksan listalla sijalla 4, korkeammalla kuin mikään edellisistä Motörheadin levyistä. Suomessakin kävi 10 parhaan joukossa. Kyllä Motörheadin levyjä myydään edelleen, ja on sentään "jokunen" jo myyty vuosien varrella, luultavasti hieman enemmän kuin jonkun, itselleni täysin tuntemattoman, Dizzee Rascalin levyjä. Motörhead vetää kuitenkin paikalle myös sitä keski-ikäistä väkeä, joka on bändiä fanittanut 70-80 -luvuilta saakka, sekä nuorempaa polvea. Ei muka kelpaa pääesiintyjien joukkoon, hevonpaskat. Se suurin yleisö vaan ei luultavimmin viihdy "rock"-festivaalissa, jonka pääesiintyjänä on joku itseni ikäinen räppäri (mahtavalta Googlelta piti vallan kysyä kuka tuo mystinen Dizzee Rascal mahtaa olla).

En ole samaa mieltä siinä etteikö briteistä olisi tullut oikeasti hyviä rockbändejä Motörheadin jälkeen, muttei niitä niin paljoa ole. Nämä nykyiset "brittirock"-yhtyeet, Oasikset ja Coldplayt sun muut, on todellakin sellaista imelää velliä joka saa raavaan miehen voimaan pahoin. Ei rock. Motörhead on kuitenkin se suurin ja mahtavin.

Eiköhän se oikeasti ole kuitenkin niin, että näiden festarien esiintyjien valinnassa vaikuttaa nykyinen listatilanne erittäin vahvasti. Halutaan paljon yleisöä, joten otetaan mainstreamimmista mainstreameimmat esiintyjät. Lipputulot on taattu. Asia on erikseen oikeat rock-festivaalit, joihin valitaan bändejä, joita suurten levy-yhiöiden aivopesemät idols-teinit kavahtavat, mutta jotka taas keräävät tiettyä marginaalisempaa yleisöä.

T123 kirjoitti:
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että jos järjestetään yleisfestivaali niin silloin sinne kuuluvat sulassa sovussa niin motörheadit kuin dizzeerascalitkin. Ainahan voi vaikuttaa jättämällä festivaaliorganisaatiolle viestin vaikkapa jättämällä sen lipun ostamatta jos festivaalin esiintyjäkaarti ei miellytä. Pitää kuitenkin muistaa se että yleisfestivaalin tarkoitus on myydä lippuja , ei ylläpitää vanhakantaisia festivaalikäsityksiä. Erimieltä olevat voivat toki kertoa tässä vaikkapa suomalaisia yleisfestivaaleja joissa ei musiikkia kuultaisi yli genrerajojen.

Eli samaa mieltä olen tässä. Onko se enää yleisfestivaali jos musiikkia ei kuulla yli genrerajojen? Eikös se silloin erikoistu johonkin tiettyyn suuntaukseen.. esim. Tuska metalliin, Konemetsä konemusiikkiin jne.

Täytyy vielä lisätä tähän, että eikös se Motörhead ollut viime vuonna Seinäjoella Vauhtiajojen pääesiintyjänä? Itse olin siellä katsomassa Motörheadia ja Uriah Heepiä. Muita esiintyjiä oli mm. Mamba, Tiktak ja Yö. Aika yleisfestivaali siis, IMO.
lainaa
T123

08.07.2008 klo 11.21

Abbath kirjoitti:

Eiköhän se oikeasti ole kuitenkin niin, että näiden festarien esiintyjien valinnassa vaikuttaa nykyinen listatilanne erittäin vahvasti. Halutaan paljon yleisöä, joten otetaan mainstreamimmista mainstreameimmat esiintyjät. Lipputulot on taattu. Asia on erikseen oikeat rock-festivaalit, joihin valitaan bändejä, joita suurten levy-yhiöiden aivopesemät idols-teinit kavahtavat, mutta jotka taas keräävät tiettyä marginaalisempaa yleisöä.


Tätä mä nimenomaan tarkoitin sanomalla ettei Motörhead ole festareiden pääesiintyjäkaartia. Toki se Suomessa sitä on, mutta meillä nyt ei olekaan niin paljoa valinnan varaa kun näitä isoja bändejä buukataan. Tämä siis yhtään orkesteria väheksymättä. Motörhead vaan ei enää vuonna 2008 ole mitenkään laskettavissa mainstreamiksi.

Enkä mä nyt tiedä tuosta levy-yhtiöiden aivopesusta, ihan yhtälaillahan Motörheadistä voidaan sanoa että sen suosio on levy-yhtiöiden aivopesua, tuskin siitä kovin moni Dizzee Rascal fani kovasti mitään irti saa. Silkkaa paskaa kun ei kuitenkaan voi mitenkään myydä konvehtina vuodesta toiseen.

Abbath kirjoitti:

Pakko puuttua tähän. Siis Motörheadkö ei ole luonnollinen valinta festareiden pääesiintyjäkaartiin. Mitä ihmettä? Koska Motörhead ei ole tällä hetkellä listaykkösenä? Edellinen levy oli esimerkiksi Saksan listalla sijalla 4, korkeammalla kuin mikään edellisistä Motörheadin levyistä. Suomessakin kävi 10 parhaan joukossa.


Nyt ne listasijoitukset ovatkin hyvä juttu? Suomessakin käy vuosittain ainakin kymmeniä jos ei satoja levyjä top kympissä, ovatko ne kaikki mielestäsi pääesiintyjäkaartia? Ja kun nyt oli kyse brittiläisestä festivaalista niin kun wikipediasta lunttaan niin Motörheadin viidestä viimeisimmästä albumista ainoastaan kaksi on päässyt Top-100 listalle mukaan sijoille 45 ja 95. Kun taas Dizzee Rascalin kolmesta albumista kaikki ovat päässeet Top-100 listalle ja kaksi niistä top kymppiin. Ei tuntuisi olevan vaikea keksiä miksi Dizzee Rascal olisi brittiläisellä yleisfestivaalilla pääesiintyjä ja Motörhead ei sitä välttämättä ole. Eihän tämä näin yksioikoista ole, mutta kertonee jotain kuitenkin. Suomessahan Dizzee Rascalia tuskin millekään yleisfestivaalille edes otettaisiin.

Mainitsemasi "lipputulot on taattu" kommentti on sinänsä huvittava, juurihan RMJ teki hirmuisen mahalaskun vaikka siellä uskoakseni oli varmasti "mainstreamimmista mainstreameimmat esiintyjät". Festareilla kun on muutakin vetovoimaa kuin puhtaasti esiintyjät.
lainaa
HalfNelson

08.07.2008 klo 11.52

T123 kirjoitti:
Mainitsemasi "lipputulot on taattu" kommentti on sinänsä huvittava, juurihan RMJ teki hirmuisen mahalaskun vaikka siellä uskoakseni oli varmasti "mainstreamimmista mainstreameimmat esiintyjät". Festareilla kun on muutakin vetovoimaa kuin puhtaasti esiintyjät.


Itse tunsin jopa jonkinlaista omasta mielestäni oikeutettua tyytyväisyyttä RMJ:n tehtyä persnettoa. On vain hyvä, että Suomen baarikulttuuria hyvää vauhtia pilaava Sedu Koskinen saa näpeilleen ja EHKÄ lopettaa festarienkin pilaamisen. Toivottavasti ainakin. Tosin RMJ nyt on ollut ennen Sedujakin hiukan sellainen RadioNovafestari. Yök.
lainaa
Abbath

Rekisteröitynyt 02.06.2008

08.07.2008 klo 14.39

T123 kirjoitti:
Tätä mä nimenomaan tarkoitin sanomalla ettei Motörhead ole festareiden pääesiintyjäkaartia.

On tuo oma puoliunessa näpytelty vuodatukseni aika sekava, mutta yritin nimenomaan tarttua siihen mitä tuolla tarkoitettiin. Eli sitä onko kyseessä ison brittifestarin pääesiintyjät vaiko jonkun pienemmän suomalaisen jne. Pääesiintyjäkaartiin kelpaa Motörhead joka tapauksessa, ainakin jonnekin. Varmasti isompiinkin festareihin.

T123 kirjoitti:
Nyt ne listasijoitukset ovatkin hyvä juttu?

Siis kyse oli siitä, että kyllä Motörheadilla on listasijoituksia 2000-luvullakin. En ole ollut mitään mieltä siitä onko listasijoitus hyvä vai huono juttu. Ja totesin itsekin sen, että eiköhän niitä Top10-bändejä oteta festareille mieluusti sen takia kun sillä saadaan houkuteltua laajaa yleisöä. Motörheadilla on oma vakaa kuulijakuntansa, joka ostaa uuden levyn ja se käväisee listoilla. Vuosi vuoden jälkeen. Mutta nimenomaan tällä hetkellä joku viikkoja Top 10:ssä viihtynyt artisti vetää varmasti enemmän väkeä.

Ja noi muutamat heitot aivopestyistä teineistä ym. yritti olla sarkastisen humoristisia. Mutta eihän se mene kirjoitettuna yleensä läpi. Vanha Motörhead-fani siinä vain vähän älähti ja saivartelee pikkuseikoista. Jatkakaa.
lainaa
Teemu

14.07.2008 klo 17.15

Tiedoksesi jonny_boy, että Jurassic Rock järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa ja hiphop ja reggae oli jos silloin vahvasti mukana esim. Promoe (SWE), hannibal & Soppa, Puppa J & Tasottavat. Jurassic Rock on tehty legendaarisen Mikkeliläisfestari Dinosaurockin jalanjälissä mikä oli rytmimusiikkifestivaali, missä oli vahvasti edustettuina mm. reggae ja heavy. Ilosaarirock mm. sai vaikutteensa Dinosaurockista. Eli yhteenvetona; Rytmimusiikki festivaaleille (Jurassic ja Ilosaari) kuluu myös tuon hiphop-genren esiintyjät.. Mutta kyllähän tuolla Jurassicissa kuitenkin tota heviä taitaa eniten olla.. mm. Stone, Meshuggah ja Volbeat.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova