Tuorein sisältö

Arman Pohjantähden alla: tässä on ammatti, jossa EU suunnittelee yrittäjälle jatkuvaa videovalvontaa

30.09.2019 klo 12.47 | Luettu: 1388 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa tänään maanantaina klo 21:00 aiheena on ammattikalastajan vaikeudet EU-byrokratian paineessa.

62-vuotias Heikki Salokangas on perheestä, jossa meri on tuonut leipää pöytään 130 vuoden ajan.

Viime vuosina perinteikäs ammatti on muuttunut tiukentuneiden säännösten myötä – ja yrittäjän silmissä näyttäisi siltä, että tulevaisuudessa byrokratia käy entistä tiukemmaksi.

"Byrokratia ja meidän valvonta on kasvanut. EU esittää, että meille tulisi videovalvonta. Sen mää vaan haluaisin nähdä, kuka niitä videoita kerkee kattelemaan!"

"Mulle tulisi jopa tuollaiseen pieneen alukseen videokamera, joka koko ajan kuvaisi, mitä teen, etten vaan vahingossa tee jotain väärin".

"Nyt me tehdään jo niin, että kun käyn lohirysillä, mun pitää ilmoittaa puolta tuntia ennen kuin olen rannassa, koska mä olen rannassa."

Arman Alizad ihmettelee jaksossa - kuinka paljon suomalaiset union virkamiehet joutuvat pyllistämään EU-komission edessä?

"Me yrittäjät ollaan Suomessa lirissä, kun täällä on pilkunrakastelijoita maa täynnä".

Salokangas tuntee itsensä melkeinpä rosvoksi, jota epäillää ja vahditaan kaiken aikaa: "Meidänkin suku on 130 vuotta tehnyt tätä hommaa, niin yhtäkkiä olen niin kuin rikollinen, jos lähden tekemään sitä, mitä on sata vuotta tehty. Ei se ole muuta kuin törkeetä".

Arman Pohjantähden alla maanantaisin kello 21 Nelosella ja Ruudussa.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< 71-vuotias brittirok... Lordi uuden albumin ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova