Tuorein sisältö

Disenchantment 2 - juttu 3: se oli viuhahdus, nauranut en, se oli viuhahdus

30.09.2019 klo 23.00 | Luettu: 2833 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Osa 2: Jaksot 5-6
Our Bodies, Our Elves ja The Dreamland Job


Pyykkipäivänä kaikki ovat alasti - pikaisemmin, kuin "peitetään strategiset paikat" -vitsi yleensä kestää. Lässähdys on kauden teema. Jakso 5 on silti jakso. Tontut sairastuvat pyykkivedestä, joten lääkettä pitää etsiä örkkilästä. Illuusio yhtenäisestä tarinasta on kuollut, mutta olen lepsu kuvastosta nauttiessani. Beanin ja Elfon riita hiipui. Elfon äiti saattaa olla örkki, mutten keksi, mitä väliä sillä on.

Toivoin, että prinsessa Bean palaisi rappiolle edes hetkeksi, joten olen melko varma, ettei sellaista hetkeä näytetty, vaikka isä koettaa läksyttää häntä jaksossa 6. Kostoksi Bean päättää tehdä Robin Hoodit verotukseen kyllästyneiden tonttujen kanssa. Se on kauden osuvin käänne, kun kuningas luopuu ahneudesta juuri kun hänen huijaamisensa on onnistumassa, mutta kuten pyykkipäivänä, taisin nauttia enemmän heränneistä odotuksista kuin seuraamuksista.

Tonttujen tuominen kaupunkiin piristää koko kautta, vaikka tontut on uudelleenkirjoitettu. Jakso 6 selittää, miksi rosvotontut ovat koviksia, mutta en koe, että muutkaan tontut elävät enää esikouluikäisten kuplassa, mikä oli hauskaa. Jakso alleviivaa, ettei Elfo ole ennallaan. Se on hahmonkehitystä? Rick and Morty selvisi puhtain paperein siitä, ettei Morty voi järkyttyä kaikesta, mutta Elfo on nykyään vaisumpi hahmo vaisummassa sarjassa.

Vanha vitsi, jossa ärsyttävä tai tylsä asia jatkuu, ja jatkuu, ja sitten se ärsyttävä tai tylsä asia jatkuu vieläkin, ei saisi tuntua siltä, että nyt sitä yritetään, mutta vitsistä on nähty jo useampi versio tällä kaudella.

Keskiarvo näille jaksoille (silti):


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jaksot 3-4 --- Jaksot 7-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Grammy-palkittu säve... Kurt Cobainin 'itsem... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova