Tuorein sisältö

Behind Black Mirror Bandersnatch - Jeff Minter haastattelussa

25.10.2019 klo 09.00 | Luettu: 1353 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Brittiläinen veteraanipelikehittäjä Jeff Minter teki yllättävän esiintymisen Netflix-elokuvassa Black Mirror: Bandersnatch. Interaktiivisen elokuvan roolisuoritus oli erittäin mintermäinen, sekä teemoiltaan että ajallisesti. Keskustelemme Assembly Summer -festivaaleilla Minterin kanssa tämän elokuvaroolista, sen herättämistä ajatuksista ja tietenkin siitä alkuperäisestä Bandersnatchistä.


Suora linkki: https://youtu.be/sIGfoW7jUn4

Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä
Lisää Reissussa-videoita

Jeff Minter Wikipediassa:
Jeff "Yak" Minter (s. 22. huhtikuuta 1962 Reading, Englanti) on brittiläinen videopelien suunnittelija ja ohjelmoija. Hän on Llamasoft-nimisen pelintekijäporukan perustaja.
Jeff Minterin tavaramerkkinä on laittaa peleihinsä laamoja, kameleita ja lampaita, koska hän pitää näistä eläimistä. Myös pelien nimet liittyvät usein samoihin eläimiin. Minterin pelit ovat yksinkertaisia, tyyliltään varhaisten aikojen kolikkopelejä muistuttavia tai usein suoria klooneja näistä peleistä. Minterin kolmas tavaramerkki ovat psykedeeliset efektit kuten värien sekamelska ja värikkäät räjähdykset. Myös huumori on yleensä Minterin tuotoksissa vahvasti läsnä.
Internet-foorumeilla ja joissain muissa yhteyksissä Minter käyttää usein nimimerkkiä "Yak". Nimimerkki on peräisin ajoilta, jolloin pelien ennätyslistoissa käytettiin kolmen kirjaimen lyhenteitä. Jakkia tarkoittavan sanan Minter omien sanojensa mukaan valitsi, koska hän itsekin on samanlainen karvainen eläin.
Minter innostui tietokoneista jo kouluaikoinaan, jolloin hän rupesi luokkakaverinsa kanssa tekemään pelejä ensimmäisiin kotitietokoneisiin kuuluvalle Commodore PET -laitteelle.
Vuonna 1981 Minter alkoi laatia ja myydä pelejä Sinclair ZX80 -koneelle. Vuonna 1982 hän perusti Llamasoftin. Ensimmäinen Llamasoftin peli, Andes Attack, oli Commodore VIC-20:lle tehty Defender-klooni, jossa laamat korvasivat avaruusalukset. Llamasoftin toinen peli Gridrunner oli kaupallinen menestys sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa.
Minter kehittää ja julkaisee edelleen aktiivisesti videopelejä.

Checkpoint TV: Jeff Minter @ Assembly 2019
http://www.checkpoint-tv.fi/

Jeff Minter & LLamasoft
http://www.minotaurproject.co.uk

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Big Brotherin kännis... Englannin ja Ranskan... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova