Tuorein sisältö

Watchmen 1-2: hetkessä selitettävien faktojen panttaus päättyy

28.10.2019 klo 23.00 | Luettu: 1509 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 2
Martial Feats of Comanche Horsemanship


Sankaritar reagoi hirtettyyn esimieheen ja takauma tarjoaa puuttuvia legoja. Nyt häneen voi luottaa. Sarja alkoi kiehtovasti, mutta jos jotakin sopii kritisoida, niin takauman jättämistä tähän jaksoon. Mikä päähenkilöä ajaa? Miksi hänellä on valkoisia ja vain valkoisia lapsia? Miksi suhde esimieheen on läheinen? Milloin kytät alkoivat käyttää naamioita? Mitä Rorschach-oikeisto on tehnyt? Takauma sanoo: oikeisto ammuskeli. Pim. Se selitti tuon kaiken. On oikeitakin mysteereitä, joten tulkintojen kerjääminen näistä asioista oli itsetarkoituksellista.

Satavuotiaita (todellisia, vaiettuja) rotumellakoita todistaneesta pojasta on tullut pyörätuolipappa, joka väittää hirttäneensä poliisipäällikön aivovoimalla. Siinä on pääjuonta riittämiin, kun sankaritar vahvistaa mysteeripapan pari houretta faktoiksi ja sci-fipuoli kytketään jatkumon ainoaan supersankariin, Tohtori Manhattaniin.

Fasisteja murhaajiksi epäilevät kytät jatkavat fasistista käytöstä ja toinen takauma muistuttaa amerikkalaisten mustien taistelleen saksalaisia vastaan (1. maailmansodassa), kun heitä kohdeltiin natsimaisesti kotona. Teema on painavampi kuin parissakin Scorsesen ja Coppolan pätkässä, pappojen viimeaikaista ulinaa kommentoidakseni. Toki tämäkin supertarina on huvipuistoajelu hassulla hölynpölyllä, kuten lentävillä paparazzeilla.

Tv-sarjan sisäisessä maailmassa Watchmen-sarjakuvan tapahtumista on tehty kärkevä tv-sarja. Ehkä se kehittyy sarjakuvan sisäistä sarjakuvaa vastaavaksi tempuksi. Se ontuu, että idean mainostamisen jälkeen Manhattanin syntymää muistellaankin teatterikohtauksessa, joka yrittää vähintään kolmea asiaa yhtäaikaa.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: HBO

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uuden Sherlockin luo... Progressiivisen rock... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova