Tuorein sisältö

Brittiläisen heavy metal -veteraanin kitaristilta yllättävä paljastus - Metallican coveroimista viisuista tullut merkittävä tulonlähde

07.11.2019 klo 21.06 | Luettu: 4743 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Brittiläinen heavy metal -veteraani Diamond Head on saanut mukavasti julkisuutta mm. Metallican suunnalta. Metallica on coveroinut bändiä ja Diamond Headin Am I Evil on tuttu biisi myös Metallican esittämänä.

Metallica on levyttänyt kaikkiaan neljä Diamond Headin biisiä.

Diamond Headin kitaristi Brian Tatler paljasti RockSverigen haastattelussa Metallican covereista tulevien tekijänoikeuskorvauksien olevan merkittävä tulonlähde.

Tatler toteaa rahaa tulleen 90-luvun alusta lähtien mutta sopimusteknisistä syistä rahat juuttuivat manageriportaalle. Tatler joutui tekemään hieman kotiläksyjä ja lopulta rahaa alkoi valua myös oikeisiin osoitteisiin eli biisien tekijöille, Tatlerille ja Sean Harrisille.

Tatler muistaa Lars Ulrichin kysyneen Garage Days -levyn aikoihin, ovatko tyypit saaneet tekijänoikeuskorvauksia. Lars oli antanut Tatlerille lakimiehen puhelinnumeron ja sitä kautta rahahanat alkoivat vähitellen avautua.

Tatler toteaa haastattelussa Diamond Head -korvausten, johon kuuluvat myös Metallican coveroimat kappaleet, muodostavan nykyään suurimman osan rokkarin tuloista. Tekijänoikeuskorvaukset antavat taloudellista vapautta ja mies pystyy elämään haluamallaan tavalla.
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Netflix esittää: Str... Norjalainen black me... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova