Tuorein sisältö

Ben Affleck ohjaa elokuvan siitä, kuinka kuningas Leopold ryösti Kongon ja tappoi miljoonia

26.11.2019 klo 15.22 | Luettu: 1799 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ben Affleck ohjaa elokuvan King Leopold's Ghost, joka perustuu tositapahtumiin ja Adam Hochschildin kirjaan. Nimi viittaa Belgian kuninkaan Leopold II:n harjoittamaan "yksityiseen kolonialismiin" eli ryöstöretkiin, orjuuttamiseen ja kansanmurhaan. Kun Belgia ei halunnut siirtomaita, Leopold II perusti omissa nimissään Belgiaa moninkertaisesti suuremman Kongon vapaavaltion. Häikäilemätön operaatio johti miljoonien kuolemaan.

Elokuva seuraa kongolaisia, jotka taistelivat vastaan ja ulkomaisten liittolaisten avulla käynnistivät "ensimmäisen ihmisoikeusliikkeen". Leopold II saattoi kerskailla levittävänsä kristinuskoa Afrikkaan, kunnes totuus levisi Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Affleck on suunnitellut elokuvaa useamman vuoden ja hän on yleiselläkin tasolla kiinnostunut aiheesta ja alueesta; hän on perustanut hyväntekeväisyysjärjestön Kongoon. Elokuva ei vahvistetusti ole seuraava, jonka hän ohjaa, mutta projekti on keräämässä yhteistyökumppaneita ja Farhad Safinia (Apocalypto) on palkattu kirjoittajaksi.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Chisu maaliskuussa k... Eläkepäivät ohi, Möt... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova