Tuorein sisältö

Ozzyn uusi albumi syntyi hämmästyttävän nopeasti: "neljässä päivässä"

29.11.2019 klo 20.59 | Luettu: 573 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ozzy Osbounren edellinen sooloalbumi "Scream" ilmestyi kesällä 2010. Uutta on odoteltu siis lähes vuosikymmen. Odotus päättyy alkuvuodesta, kun markkinoille saadaan albumi nimeltään "Ordinary Man".

Levyn liikkeelle panevana moottorina toimi yllättäen räppäri Post Malonen tuottaja Andrew Watt. Ensin syntyi yllättävä yhteistyöbiisi Malonen ja Ozzyn välillä, Take What You Want. Sitten vielä suurempana yllätyksenä kokonainen albumi.

Levy äänitettiin Los Angelesissa mm. Duff McKaganin ja Chad Smithin kanssa.

Billboardin haastattelussa Watt kertasi hankkeen taustoja: Vain päivä Take What You Want -biisin lauluosuuksien äänitysten jälkeen Ozzy otti yhteyttä tuottajaan ja ehdotti sooloalbumin työstämistä.

"Mietin että voinko suostua? Soitin Chadille (Smith) ja kysyin olisiko hän valmis projektiin. Vastaus oli 'koska aloitetaan'. Sitten soitin Duffille (McKagan) ja vastaus oli sama - 'koska aloitetaan'. Kirjoitimme biisit ja äänitimme koko levyn musiikin käytännössä neljässä päivässä".

"Projektia ei suunniteltu eutkäteen. Aloimme vain tehdä kolmistaan biisejä kellarissani. Kirjoitimme 12 biisiä, joista kymmenen päätyi levylle. Se oli pelkkää taikuutta, en muista koko sessioista mitään. Sitten soitin Ozzylle kaikki 12 biisiä - luukutin menemään oikein kunnolla. Ozzy sanoi 'coolia matskua, soitan sinulle huomenna'. Ozzy lähti keppeineen ja ajattelin hänen vihanneen koko sessiota. Ozzy soitti seuraavana päivänä ja kysyi, koska alamme tehdä tekstejä".

Lopulta albumi saatiin pakettiin ja viimeisteltyä neljässä viikossa.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Rautaa vai roskaa? K... Tässä on maailman pa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


949


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova