Netflixin Dracula 3/3: Sucking donkey ass

14.01.2020 klo 23.30 | Luettu: 2174 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Dracula 3/3: The Dark Compass


Jakso ei voisi olla huonompi merkityksellisellä tavalla. En löydä asiaa, johon tarttua. Jos vaikkapa episodielokuvan tavoite on esitellä uutta vähän väliä, kehnompikin sellainen ymmärtää mennä asiaan. Tämä tv-elokuvien trilogia koostuu epämääräisestä filosofisesta vihjailusta, sääntöjen ja hahmojen vaihtuessa toistuvasti. Alitajuntani uhkaili nukahtamisella ja yritti muiluttaa arvosteluun kiukkuilua tyyliin "en enää ikinä katso yhtään Draculaa!" suojellakseen aivokudosta.

Edellisen osan alkaessa Draculan ja ateistinunnan sarkasmikisa oli muuttumassa henkilökohtaiseksi. Kumpaakin pitäisi tempaista paistinpannulla naamaan, ja puhun vasta näyttelijöistä. Silti se on lässähdys, kun Dracula putkahtaa nykyaikaan. Dracula ei kauaa jaksa kehua arkisia romuja ruhtinaiden aarteiksi, kun hän on jo tottunut aikaan imettyään verestä muistoja. Muutkin voivat tehdä niin, jotta sarja voisi päättyä siten, kuin se olisi voinut päättyä ilman aikahyppyä. Tiede ei selitä Draculaa. Se on verimuiston avulla maagisesti palaava nunna, joka oivaltaa, ettei Draculalla ole heikkouksia, vaan mielenterveysongelmia. Se oli siinä, jos et huomannut. Loppu. Risti - joka ei tehoa vampyyreihin, mutta saattaa tehota - ei tehoa vampyyreihin. Cthulhu on totuus?

Oli *kaikki kirosanat* jännittävää kokea uusien pentujen discokuviot sen jälkeen, kun tutulla nimellä ratsastava sarja käski unohtaa tutut sankarit. Kuka se jätkä on olevinaan, joka raahataan viimeiseen koitokseen, mutta jonka vain käsketään lähteä? Älä vastaa. Melko tarkalleen jakson puolivälissä aivoni pistivät kirjoitussuojauksen päälle. Valikoitujen sivuhahmojen jälkeläiset ovat perustaneet draculantutkimuslaitoksen... He ovat valmistautuneet kohtaamaan yliluonnollisen uhan ajalta ennen vanhempiensa syntymää! Kun Draculalle annettiin läppäri, jonka langattoman verkon salasanan hän hakkeroi kutsuakseen paikalle Renfieldin jälkeläisen, joka lakimiehenä hommasi hänet heti ulos, sarjasta tuli vahvistetusti sietämätöntä saastaa.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Osa 2/3

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< No nyt, kaikkien aik... Slipknotilta levoton... >

Keskustelut (2 viestiä)

Tero3754

15.01.2020 klo 05.14 2 tykkää tästä

Viimeinen jakso kyllä vesitti sarjan monella tavalla.
lainaa
Dracula2020

15.01.2020 klo 17.00 2 tykkää tästä

Vaikka viimeinen jakso olikin huonoin, niin annan silti sarjalle 4/5. En pysty ymmärtämään miten Peltonen antoi paremmat pisteet BatWomanille. Tämä sarja voittaa tuon 100-0 ja Peltonen antoi muistaakseni tuolle sarjalle jopa 3/5.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova