Tuorein sisältö

Kaikkea kivaa mestari Miyazakin kultakala-animesta

22.07.2008 klo 12.30 | Luettu: 3291 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Rakastetun animaatio-ohjaajan Hayao Miyazakin uusimmainen Gake no ue no Ponyo (eng. Ponyo on the Cliff by the Sea) on saanut ensi-iltansa kotimaassaan Japanissa ja menestynyt odotetusti. Miyazaki on kertonut harmistuneensa, etteivät ihmiset ymmärtäneet Liikkuvaa Linnaa, ja kertoo tähdänneensä siihen, että viisivuotiaat ymmärtävät uuden elokuvan, vaikka se menisi yli hilseen 50-vuotiailta.

Miyazaki on myös filosofoinut laajemmin (inspiraationa toimineen) yksinkertaisen, luonnonläheisen elämän autuudesta ja surrut jopa sitä, kuinka paljon kyniä ja paperia hän on uransa aikana kuluttanut. Miyazaki ei tiedä, onko animaatiolla valoisaa tulevaisuutta, koska nuoret ihmiset elävät keinotekoisten asioiden keskellä, kun animaattorin taas olisi tarkoitus ymmärtää, kuinka asiat toimivat todellisessa elämässä. Englanninkielinen Ghibliworld.com on kerännyt yhteen enemmänkin Miayazakin ja muiden tekijöiden mietteitä.

Pienen Merenneidon ja japanilaisen kansantarinan inspiroima elokuva kertoo ihmiseksi tahtovasta kultakalasta, joka ystävystyy pienen pojan kanssa. Japaninkielinen traileri on eksynyt mm. YouTubeen:




V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Backyard Babies sai ... Tobey Maguiresta kir... >

Keskustelut (2 viestiä)

Sparrow

Rekisteröitynyt 10.04.2007

22.07.2008 klo 12.55

Olen itsekin ihmetellyt miksi Liikkuvasta linnasta ei pidetä. Minusta se oli heti Porco Rosson jälkeen parasta Miyazakia.
lainaa
Mi5

22.07.2008 klo 19.29

Liikkuvasta Linnasta ei pidetä? Whathfffff...
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova