Tuorein sisältö

Mötley Crüe-kitaristi puhuu vaikeasta sairaudestaan

23.07.2008 klo 09.20 | Luettu: 6557 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mötley Crüe-yhtyeen Mick Mars on MusicRadarin haastattelussa puhunut vaikean kroonisen sairautensa tilasta. Mötikkä-kitaristi kärsii selkärankareumasta. Tauti aihettaa tulehduskipua ja jäykkyyttä selkärangan, alaselän ja isojen nivelten alueella (polvet, lonkka). Selkärankareumaa ei pystytä parantamaan.

Mars toteaa kävelevänsä kuin Frankenstein sairauden johdosta. Geenin aiheuttama tauti alkoi lonkkakipuna jo nuorena. Sairaus jäykistää - kuin liimaisi luut yhteen. Usein taudin eteneminen pysähtyy kolmenkymmenen ikävuoden tienoilla, jolloin tauti jää alaselän alueelle. Marsin kohdalla on kyse taudista, joka ei ole pysähtynyt. Reuma jatkaa leviämistään ylös selkää pitkin aina aivoihin. Sairauden vuoksi Mars on menettänyt pituudestaan joitakin senttejä. Vaivan vallatessa yhä enemmä tilaa ja noustessa pitkin selkää, pään liikuttaminen on tullut vaikeaksi. Tämän johdosta kitaristi ei esimerkiksi pysty ajamaan autoa.

Reuma ei ole kuitenkaan estänyt miestä soittamasta. Tauti ei ole edennyt kitaristin sormiin.

Mick Mars kertoo menevänsä leikkaukseen. Reumaan ei ole lopullista parannusta mutta miehen tilaa yritetään parantaa - edes väliaikaisesti.

- Olisin todella iloinen, jos pystyisin liikuttamaan päätäni ja seisomaan suorassa.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Miljoonasade palaa L... Kid Rock tuomiolla... >

Keskustelut (1 viestiä)

Salu-Pertti

Rekisteröitynyt 10.04.2007

24.07.2008 klo 01.31 1 tykkää tästä

V2.fi:n toimittamiseen osallistuvana ja selkärankareumaa sairastavana: melko hyvä kuvaus aiheesta. Itsellä sairaus näyttää lähes pysähtyneen 30-vuotiaana, mutta lähisuvussa on huonompionnisiakin.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova