Tuorein sisältö

Westworld 3-3: ha haa, arvasin kaiken jo nyt, tai ehkä en

30.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 1315 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 3:
The Absence of Field


Arvostelin kaudet 1-2 yleisellä vihjailevalla tyylillä. Nerokkaan 1. kauden syvempi analysointi olisikin pelottava haaste. Star Trek: Picardin lopetus oli niin junttimainen kuin oletin, mutta Westworldin tapauksessa jopa toivon olevani juntti itse.

Tästä tulkinnasta tykkään tänään: Vincent Casselin näyttelemä Serac ei ole maailman rikkain mies ja supertekoälyn hallitsija, vaan se tekoäly. Ajattelin näin jakson puolivälissä, koska hänet on nähty vain simulaatioksi epäilemässäni kohtauksessa, ja sitten hänet nähdään hologrammina. Serac uhkaa muita itsetietoisia olentoja kuin agentti Smith The Matrix -trilogiassa? Dolores ja Tessa Thompsonin ulkonäön perinyt robotti muodostavat jakson aikana siteen ihmiskuntaan, joten sarja loppuu kahden kansan yhteisymmärrykseen kaudella 10?

Tai ei? Katsoin uudestaan Seracin ensimmäisen kohtauksen ja siinä hän jokseenkin suoraan kieltää olevansa tekoäly.

Aaron Paul auttaa Doloresia. Vastapalveluksen jälkeen Dolores paljastaa, mitä hän tietää valvontayhteiskunnan määräämistä kohtaloista. Duunari-Paulin on lähes yhtä vaikea poiketa polulta kuin robottien. Olen maininnut, etten usko maailman olevan simulaatio, mutta tarkensin, että jos jokin tuntuu ohjelmoidulta kliseeltä, niin Paulin hahmon ajautuminen rikoksiin jalosta syystä. En tarkoittanut täsmälleen sitä, mistä tämä jakso puhuu, mutta "oikeansuuntainen" tunne on isompi elämys kuin oikein arvaaminen tai kärryiltä putoaminen.

Serac on jännittävä vasta teoriassa, Tessan ja Paulin hahmot vasta hakevat paikkaa sydämessä, eikä Dolores ole koskaan ollut yhtä kiehtova kuin Maeve, joten edellisen jakson tasolle ei nousta.


Keskiarvo 23 jakson jälkeen:


< Jakso 3-2 --- Jakso 3-4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomen huutokauppake... Ellen Jokikunnas häm... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova