Tuorein sisältö

Turun Uuden Musiikin festareilla reilusti yleisöä- tuloksena miinusta

28.07.2008 klo 09.49 | Luettu: 1979 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Viikonloppuna Turun Kupittaanpuistossa juhlittu elektronisen-ja dancerytmien festari UMF eli Uuden Muiikin Festivaali saavutti yleisötavoitteet mutta miinusmerkkinen tulos toi tummia pilviä helteisen viikonlopun jälkimakuun.

Turun Sanomien mukaan tapahtumassa vieraili 7500 henkeä. Promoottori Jaakko Parkkarin mukaan perjantaina oli 2500 maksanutta mutta lauantai meni jo huomattavasti vilkkaammin.

Taiteellisen onnistumisen ja yleisömenestyksen jälkeen tappioluvut ovat hienoinen yllätys. Viime vuonna festari teki tappiota ja tänä vuonna oli tarkoitus kuitata velat. Pakkasen puolelle talousluvut veti lähinnä viranomaisten päätös lisävoimien tarpeesta järjestyksenpitoon. Paikkarin mukaan järjestysmieskiintiö lähes tuplaantui ja nopealla aikataululla tästä aiheutui 35 000 euron lisäkulut.

Lisäksi anniskelulupien kanssa oli säätämistä, joka aiheutti esiintymisaikataulujen varmistumisen vasta festivaalin kynnyksellä.

Ensi vuonna on kuitenkin tarkoitus jatkaa - Kupittaanpuistossa.

- Kaipaamme sitä kaupungin signaalia, että olemme hyväksyttyjä ja meidät halutaan tänne. Nyt jäi vähän sellainen olo, että pitää maksaa itsensä kipeäksi, jos haluaa järjestää hienon tapahtuman, toteaa promoottori Parkkari Turun Sanomien haastattelussa. Turun kaupungin panostus festivaaliin oli 30 000 euron tukipaketti.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Norjalaisen black-me... Katso Wolverine-trai... >

Keskustelut (1 viestiä)

Risto

28.07.2008 klo 18.19

Jep, olisin kyllä halunnut käydä umffit läpi... jäi käymättä lähinnä siksi, kun on turussa. Eikä turussa mitään "vikaa" ole, paitsi sijainti. :P
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova