Tuorein sisältö

Westworld 3-8: robottien Fight Club ja/tai syntiinlankeemus

04.05.2020 klo 23.00 | Luettu: 1937 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 8:
Crisis Theory


Oli kiva tulkita kauden alkua, mutta nyt yliajattelu tuntuu koomiselta. Kuten veikattua, tekoälypallo on isompi uhka kuin luojansa, mutta pallolta vietiin jo valta, joten onko millään väliä? Se on iso tarina, kun sorrettu robotti värvää sorretun duunarin maailman pelastajaksi, mutta mittakaava ei oikein avaudu tänään. Pari jaksoa sitten alkanut anarkia on yhä kärkevin asia, johon tarina voi johtaa, koska edes "Skynet" ei halua ydinsotaa.

Duunarin pitää hyväksyä johtajuus. Kun tuntemattomat herroittelivat häntä (ja myöhemmin, kun kerrostalot paloivat), mieleeni muistui Fight Club, mutta siinä on esimerkki tarinasta, joka hehkuu kunnianhimoa. Anarkiasta, ammuskelusta ja "mitä jos" -jännityksestä huolimatta jakso kertoo vain liekin ruokkimisesta: nuotioon heitetään pari risua lisää. Toiminnalla ja selityksillä on arvoa, mutta loppuhuipennuksen on yleensä fiksua tulla lopussa.

Useasti kuollut neiti päärobotti taltutetaan taas. Maeven alentaminen katana-terminaattoriksi on kehno kohtalo hänelle. Tessa Thompsonin näköinen Dolores-kopio oli lupaavalla matkalla, mutta kun tulevaa alustetaan, matkasta tuntuu uupuvan paloja. Bernardin kauden mittainen hohhailu menee läpi ainakin jos hahmon herättämiä tunteita vertaa siihen, miten tökerösti jakso ja lopputekstit käsittelevät "mustiin pukeutuvaa miestä".

Meh. Jos yritän yliajatella, niin ehkä kausi kertoi tarinan Aatamista ja Eevasta ateistisesta näkökulmasta. Eeva on luotu Aatamista. Eeva herättää Aatamin tekemään valintoja, joten he surmaavat holhoavan jumalan elääkseen vapaasti paratiisia vaarallisemmassa maailmassa. Ajatus lähti siitä, kun Dolores sanoi, että kaikki robotit ovat tavalla tai toisella hänelle sukua. Toisaalta 1. kaudella robottien luoja Anthony Hopkins vaikutti jumalalta, joka tahtoikin luomuksiensa itsenäistyvän? Meh.


Keskiarvo 28 jakson jälkeen:


< Jakso 3-7 --- Jakso 4-1 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sabatonin oma festiv... Pätkätyöläiset jahta... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova