Tuorein sisältö

George Lucas miettii viidettä Indiana Jonesia, filosofoi Tähtien Sodasta

29.07.2008 klo 06.42 | Luettu: 2285 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Harvoin haastateltava George Lucas on lausunut pari sanaa luomansa Indiana Jones -sarjan nykytilanteesta. Neljäs osa menestyi kuten tekijät odottivat, eli erinomaisesti. Viides osa tehdään, mikäli Lucas keksii uuden tarinan. Neljättä tarinaa kerrottaessa Lucas koki ongelmalliseksi sen, että kaikki asianomaiset ovat nyt isoja, vaikutusvaltaisia herroja: Lucas ei voinut enää päättää joka käänteessä, miten homma etenee. Lucasin mukaan ohjaaja Steven Spielberg ei ollut erityisen innostunut edellistä osaa aloitellessa, vaan tarvitsi suostuttelua, mutta että myös Spielberg on myötämielinen jatkolle. Lucasin näkemyksen mukaan isoin ristiriita oli ja on se, että Spielberg tahtoo tehdä sitä mitä aiemminkin, kun hän itse tahtoisi viedä sarjan kokonaan uusille urille.

Suhteestaan Tähtien Sotaan - ja ennen kaikkea sen viime vuosina saamaan kovaan kritiikkiin - Lucas kertoo, että hän on isä, joka valvoo Tähtien Sota -elokuvia ja -tv-sarjoja; isä, joka kouluttaa uusia osaajia ja valvoo mitä nämä tekevät. Pojaksi Lucas kutsuu niitä tahoja, jotka tuottavat kirjoja, leluja, pelejä ja muita oheistuotteita. Poika pitkälti tekee mitä haluaa, sanoo Lucas, jolta tullaan kysymään lähinnä sellaisia asioita, että saako Yodan tappaa. Lucas ei jätä vertausta puolitiehen, vaan kutsuu Tähtien Sodan laajoja, internetissä vaahtoavia fanilaumoja pyhäksi hengeksi: myös pyhä henki on luonut aivan oman todellisuutensa. Lucas ei ihmeemmin välitä pojan tai hengen tekemisistä, vaan keskittyy olemaan isä.

Lähde: Times Online

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nightwish julkaisee ... Ridley Scottin Notti... >

Keskustelut (1 viestiä)

Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

29.07.2008 klo 10.31

Indiana Jonesia uusille urille.... pelottava ajatus. Uusin osa, vaikka itse kovasti viihdyinkin sen parissa, veti kyllä juonen osalta jo sen verran överiksi, että seuraavaa osaa odottaakin jo hiukan pelonsekaisin tuntein, jos sellaista on tulossa.

Siitä Lucasille on kyllä Star Wars franchisen osalta nostettava hattua, että äijä antaa käyttää IP:tään aika vapaasti, niin kauan kuin sillä ei ole tarkoitus tehdä voittoa, eikä kenenkään tekijänoikeuksia loukata (assettien importtaaminen peleistä tms.). Tästä hyvänä esimerkkinä lukuisat fanifilmit ja -parodiat, modit eri peleihin yms.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova