Tuorein sisältö

The Plot Against America 5/6: rabbi se imuttelee Winona Ryderiä muiden juutalaisten "päästessä parempaan paikkaan"

07.05.2020 klo 23.00 | Luettu: 644 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:


Juutalaisperheen käsketään muuttaa suhteellisen hienovaraisesti (holokaustiin verrattuna). Kun äiti kysyi, paljonko uudessa kylässä on juutalaisia, vaistomainen ajatukseni oli "nyt heidät kootaan yhteen", vaikka kyse on juutalaisen kulttuurin purkamisesta hajauttamalla. Se ajatus soveltunee nykypäivänkin tilanteisiin, että yritys hajauttaa vähemmistö (maahanmuuttajat) eri puolille maata voi olla yhtä epäilyttävä kuin yritys pakata heidät samaan paikkaan.

Yleisluontoisuudella on siis arvoa, mutta entä henkilökohtaisuuksilla? Juutalaisten siirtely on laaja projekti, mutta päähenkilöt kytkeytyvät politikoivaan rabbiin, joten asia tuntuu lähipiirin nahistelulta, kunnes politiikkaa avataan enemmän toisella puoliskolla. Terävissä näkökulmissa ei ole valitettavaa varsinkaan muuhun seuraamaani soopaan verrattuna, mutta siksipä kysyn, haluaako HBO varmasti jättää tämän 6 jaksoon? Jatkan pian The Handmaid's Talen katselua, joten sitä on tiedossa itselleni 26 jaksoa tänä vuonna. Toivoin aikanaan, että se dystopia olisi alkanut todellisesta alusta, eli tätä sarjaa vastaavasta tilanteesta.

Fasistisen presidentin kannattajat voimaantuvat väkivaltaisiksi säväyttävässä huipennuksessa. Vaikka virkakausi on alussa, toisesta puhutaan jo, mikä vaikuttaa uusimmalta täsmäohjukselta Trumpin jatkopyrkimyksiä vastaan. Perheenisä jatkaa muillakin rintamilla kapinointia "todellisten" amerikkalaisten arvojen puolesta, mutta emännältä menee virallisesti usko jo häneenkin.

Enää 1 jakso?! Sekin saattaa tuoksahtaa taktikoivalta Trumpin vastustamiselta, jos sarja "antaa ymmärtää", eikä "ymmärrä antaa" koko tarinaa. Toki näiden hahmojen tarina voi päättyä ja sehän on hyytävä ajatus.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Arnold Schwarzenegge... Metallican Lars Ulri... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova