Tuorein sisältö

Korkean profiilin fantasiatuottajia kiinnostaa Asimovin Säätiö-trilogia

30.07.2008 klo 08.09 | Luettu: 1720 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Isaac Asimovin seitsemänosaisen tieteiskirjasarjan Säätiö aloittanut trilogia toimii pohjana elokuville, joiden parissa puuhastelevat Robert "Bob" Shaye ja Michael Lynne, jotka ovat nähneet urallaan eeppisiä hittejä (Taru Sormusten Herrasta -trilogia) ja kipeitä huteja (Kultainen Kompassi).

Säätiö-trilogia kertoo tulevaisuuden yhteiskunnasta, joka on keksinyt tavan ennustaa tulevat tapahtumat ja joka täten yrittää varautua niihin. Tarina kattaa satoja vuosia ja sisältää kymmeniä päähenkilöitä, joten sen kääntäminen elokuviksi ei ole helppoa, myöntävät tuottajat. Samasta aiheesta on yritetty kehittää elokuvaa aiemmin toisen studion toimesta: Asimov-leffan I, Robot kirjoittajiin kuulunut Jeff Vintar on yrittänyt puristaa tarinan oleellisimmat osat yhteen elokuvaan, yrityksessä ilmeisesti epäonnistuen. Asimovin filosofiset teemat ovat tuottaneet Hollywoodille vaikeuksia.

Mikäli ensimmäiseen kirjaan perustuva elokuva menestyy, saatetaan myöhemmät osat kuvata yhtäaikaisesti Taru Sormusten Herrasta -trilogian tyyliin. Tuottajat vakuuttavat tarinan olevan heille tärkeä, joten elokuvien ei ole tarkoitus olla pelkkiä tuotteita.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Puoliverisen Prinssi... W.A.S.P. starttasi L... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova