Tuorein sisältö

Kulttiklassikko Tronin jatko-osa on Pixar-Lasseterin lemmikkejä

01.08.2008 klo 08.51 | Luettu: 2009 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Viime viikon Comic Con -tapahtumassa julkistettiin jatko-osa Disneyn uraauurtavalle tieteiselokuvalle Tron. Tr2n saa ensi-iltansa kesällä 2010, eli 28 vuotta ensimmäisen osan jälkeen.

Sisäpiiritietoutta Disneyn maailmasta omaava Jim Hill Media tietää kertoa, että projektin naruja vetelee itse John Lasseter, joka johtaa tällä hetkellä sekä Pixaria että Walt Disney Animation Studiosia. Alkuperäinen tietokoneanimaatiota hyväksi käyttävä virtuaalitodellisuusseikkailu oli aikanaan Lasseterille niin vahva elämys, että se sai "pienen oven avautumaan" hänen päässään.

Lasseter ei kuitenkaan pidä Tronin kertomasta tarinasta. Lasseterin mielestä ohjaaja-kirjoittaja Steven Lisberger jätti käyttämättä joitain päivänselviä mahdollisuuksia, joiden myötä elokuva olisi voinut vedota yleisön tunteisiin sen ohella, että kyseessä oli häikäisevää silmäkarkkia.

Lisberger on käyttänyt vuosia Tronin jatko-osan suunnitteluun, mutta mikään tästä ei kelpaa varsinaiseen elokuvaan. Lisberger tullaan mainitsemaan tuottajana Tr2nin yhteydessä, mutta kyseessä on lähinnä kunnianosoitus. Käsikirjoittajiksi on palkattu tv-sarja Lostin parissa päteneet herrat Eddie Kitsis ja Adam Horowitz. Ohjauksesta vastaa mainosmaailmasta kotoisin oleva Joseph Kosinski.

Lähde: Jim Hill Media

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Venäläisten urheilij... Protestien seuraukse... >

Keskustelut (1 viestiä)

Pkunk

Rekisteröitynyt 08.08.2007

01.08.2008 klo 11.47


Matrixkin on saanut vaikutteita tästä tietokonegrafiikan pioneeristä. Osittain ymmärtää miksi TRON ei saanut suurempaa menestystä ilmestyessään. Matrix onkin sitten tasoittanut tietä TRONin vuoden 2010 uudelleen tulemiselle. Tekniikkakin on kehittynyt sen verran että yleisön ei tarvitse pelästyä.

Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan TRONin uutta tulemista viedään. Onko tämä uusi tuleminen merkki maailman lopusta ;)
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova