Tuorein sisältö

Kotiteollisuuden Sotakoira pääsee irti häkistä

05.08.2008 klo 11.45 | Luettu: 4623 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kotiteollisuuden cover-levy tottelee nimeä Sotakoira. Käskyjä se ei noudata, mutta juomakupille se jolkuttelee mielellään...Levyn julkaisu on 13.8.08.

Kotiteollisuus on versioinut nipun vanhoja Suomirock –klassikoita. Klassikoita ne ovat ainakin bändille itselleen, sillä levyn jokainen kappale on jollain tavoin vaikuttanut bändin olemukseen ja jopa syntyyn.

- Lähes kaikki levyn biisit on valittu fiilispohjalta., ilman tarkempaa miettimistä, mikä on meille hyvin ominainen tapa "työskennellä". Katselin vanhoja levyjäni läpi, tein listan ja pakkosyötin sen pojille. Karmilan Mikolla oli myös pari biisiä, jotka hän halusi ehdottomasti mukaan, ja Mikon kanssahan ei tunnetusti neuvotella. Vaihtoehtoja oli pitkälle toistakymmentä, mutta treenivaiheessa kaikkein helpoimmat ja punkeimmat pääsivät jatkoon. Tästä oli poikkeuksena Tavaramarkkinoiden Kevät sekä Juicen Vaasankin veri vapisee, joita piti hieman hieroa, jotta saimme ne kasaan, toteaa Jouni Hynynen levyn biisivalinnoista.

Kotiteollisuus juhlistaa albumin julkaisua painumalla aloittelemaan uuden kokopitkän äänityksiä. Uutta rieskaa luvassa helmikuussa -09. Myös syyskiertuetta on luvassa.

Sotakoira pitää sisällään seuraavaa (kommentit Hynynen):

1. Karhujen Talo
- Peitsamoa. Tämä oli joku Karmilan sairas fiksaatio, se halusi ehdottomasti tämän mukaan levylle.

2. Musti Sotakoira
- Kollaa kestää on alkuperäinen esittäjä. Suomipunkin ehdoton helmi.-

3. Kevät
- "Laulettu" vahvassa krapulassa. Tällä kertaa se oli hyvä juttu, koko biisin tarina sai aivan toisen näkökulman. Tämähän on siis Tavaramarkkinoiden klassikko ja biisi, josta lähti ajatus koko coverlevyn tekemisestä.

4. Vaasankin Veri Vapisee
- Alkuperäinen ajatus oli versioida pelkästään Juicea, mutta sitten kuulimme, että muutkin ovat suunnitelleet vastaavaa tribuuttia.

5. Pissaa ja Paskaa
- Terveet kädet on tämän maan ehdottomin bändi. Tätä on pirun kiva vetää livenä.

6. Onnellinen Perhe
- Muistan aina, kun näin ensimmäistä kertaa Luumäet keikalla. Se oli Ämy- rockissa ja vuosi oli 1989. Olimme Hongiston kanssa montut ja perseet auki. Bändi iski kuin metrin halko ja yleisön “Läski eduskuntaan” –kyltit tekivät vaikutuksen.

7. Matti
- CMX:n proggressiivisempaa tuotantoa. Mukaan livahti myös yksi tekstivirhe. Ainoa kappale, jonka sanoitusta en tarkistanut, koska oletin muistavani sen.

8. Rakkauslaulu
- Tottakai meidän olisi pitänyt versioida Juliet Jonesin sydämen Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin, mutta eikö se olisi ollut vähän liian ilmeistä.

9. Rääväsuita ei Haluta Suomeen
- Eppu normaali on yksi parhaita bändejä maailmassa, senhän tietävät kaikki. Karmila ehdotti tätä biisiä, vaikka Aknepopilta olisi kyllä löytynyt muitakin loistoralleja.

10. Kuolla Elävänä
Mana manaa oli pakko ottaa mukaan. Bändin biisit eivät olleet kovinkaan ihmeellisiä, mutta tunnelma niissä on maaginen.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kanadan poppipunkkar... Kapakkatunnelman tar... >

Keskustelut (2 viestiä)

Lihanukke

05.08.2008 klo 13.37

Mana Mana, parhautta! Odotan innolla...
lainaa
Slemmy

Rekisteröitynyt 23.07.2007

05.08.2008 klo 17.19

uh, Mattia kyllä odotan.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova