Tuorein sisältö

Cursed 1-4: jes, tällä atomipommilla voin vihdoinkin tuhota Tokion, sanoi Godzilla

04.08.2020 klo 23.00 | Luettu: 2467 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
The Red Lake


Nimue saa kyydin vankkureilla. Arthur on vangittu toisiin vankkureihin. Haukotellessani leukani sijoiltaan toivoin vankkurien johtavan samaan paikkaan, jotta yksi juoni liittyisi toiseen. Juu, sankarit tapaavat. He kävelevät sinne, missä Arthur pakeni vankkureista, mutta löytävätkin Nimuen jättämät vankkurit... En väitä, että tässä on virhe, mutta saan tästä päänsärkyä.

Sarjalla on niukasti persoonallisuutta. Jo höpinä "keijukansasta" käy rasittavaksi. Fey-sana muistuttaa koko ajan siitä, kuinka Carnival Row käytti fay-sanaa vieraan maan olennoista ja rakensi vaihtelevia vertauksia rasismista: tummaihoinen näyttelijä tulkitsi herrasmiessatyyria, jolle mammona toi rajoitetusti arvostusta, kun taas lentokiellon saaneet keijut kykenivät teeskentelemään ihmisiä siivet peittäessään. Tässä sarjassa sekä valkoinen perustyyppi, valkoinen noita, ohimennen vilahtanut furrykeiju että tänään vilahtavat käärmeiho-aasialaiset ovat samaa syrjittyä vähemmistöä, koska niin sanotaan. Edes pälvikaljuunsa natsisymboleita polttavat rasistipaskiaiset eivät välitä ihmisten eroavuuksista. Kuvailen tätä liveroolipelin logiikaksi.

Käärmeiho näyttää Game of Thronesin greyscale-taudilta. Pari sekuntia käärmeihovilahduksen jälkeen Merlin tapaa spitaali-ihopoppoon! He ovat ihan muuta porukkaa. Se kävisi järkeen, että Merlin - tuo maagisin feyfay - tapailee salaa keijuiho-kuningasta, vaikka rasistinen ihmiskuningas palkkasi Merlinin, koska hän on niin arvokas liittolainen... Ei. Tauti-ihokunkku on joku ******* välivastus.

Nimue saa taikamiekan takaisin. Nyt hän voi hakata 10 natsia tavallisilla miekkailutaidoillaan. Vaikka hän on voimakas noita ilman miekkaakin. Sarja toistuvasti valitsee 2-3 ideaa tilanteissa, joissa 1 idea johtaisi terävään kerrontaan.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ensitreffit alttaril... Uusiakin syitä vihat... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.08.2020 klo 01.32

Nyt oli harvinaisen huonosti ajoitettu otsikko. Se ei ole inspiroitunut Beirutin räjähdyksestä. Koetin vain keksiä vaihtoehtoisen tavan sanoa "valmis noita, joka saa noitavoimat miekalla" ja Godzilla on tunnetusti vertaus ydinpommista, vaikkei ydinpommia mainittaisi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova