Tuorein sisältö

Vanha Neuvostohenki elää - Venäjä ei halua teräväkielistä Sofi Oksasta

05.08.2008 klo 23.01 | Luettu: 3320 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kuka väittää Venäjän unohtaneen vanhat kylmän sodan ja kommunismin toimintatavat. Tämän sai kokea teräväkielinen suomalaiskirjailija Sofi Oksanen, jonka piti esiintyä joulukuussa Pietarissa suomalais-venäläisessä runoillassa. Suomen Pietarin-pääkonsulaatti vastusti kuitenkin Oksasen valintaa tilaisuuteen ja niinpä hänet on pyyhitty pois esiintyjälistalta.

Suomeen on kantautunut tietoa, ettei Oksanen sovi tilaisuuteen - hänen tulonsa voisi aiheuttaa Venäjällä levottomuutta (?).

Kulttuurisuhteista Pietarissa vastaava konsuli väittää Oksasen poisjäännin syynä olevan pelkästään seikka, ettei Sofi Oksanen ole runoilija. Se on ainoa syy.

Oksanen on itse asiasta harmissaan. Hänen mielestään ongelmia aiheuttavat Venäjän ja Viron viileät suhteet. Oksanen on julkisuudessa puhunut paljon Viron Neuvostomiehityksen ajasta. Oksasen sukujuuret johtavat Viroon ja hänen tuore teoksensa Puhdistus pyörittelee kriittisesti Neuvosto-Viron vuosia.

Lähde HS




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Uutta etsittävää ets... Stratovarius jatkaa ... >

Keskustelut (3 viestiä)

xbotithaisee

Rekisteröitynyt 24.07.2008

06.08.2008 klo 09.30

Oishan tuo ollut ulkonäön perusteella omiaan runoilemaan jonnekin siperian suolakaivoksille.
lainaa
Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

06.08.2008 klo 12.37

^ Samaa mieltä.. Tuollaiset...
lainaa
I-L-Kikurinen

10.08.2008 klo 03.08

Eipä pitänyt edes esiintyä. Ketään ei oltu vielä kutsuttu runoiltaan, vaan Sofi Oksasta (ja muita) oli vasta esitetty tapahtumaan. Oksanen ei ole runoilija joten hän putosi pois.
Oksanen itse levittää tuota tietoa että häntä on poliittisista syistä kielletty osallistumasta - taitaa olla tulossa uutta materiaalia kun otsikoihin pitää päästä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova