Tuorein sisältö

Miksi Deep Purple lopetti esittämästä alkuaikojen klassikkoaan - näin bändi kommentoi

26.08.2020 klo 10.45 | Luettu: 4497 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Veteraaniorkesteri Deep Purpe ei ole esittänyt vuonna 1970 julkaistua progressiivista Child in Time -kappaletta lähes pariin vuosikymmeneen. Miksi näin?

Fanien suosikiksi noussut kappale kertoi kylmän sodan ajasta ja viisu sai ihailua etenkin Ian Gillanin poikkeuksellisen korkealle yltävästä laulusta sekä Blackmoren upeasta kitarasoolosta.

Mutta kappale on viimeksi esitetty livenä vuonna 2002.

Noise11.comin haastattelussa Purplen Roger Glover muisteli syynä olleen Gillanin haluttomuus kappaleen esittämiseen.

"Gillan päätti, ettei hän laula enää kyseistä kappaletta. Se oli henkilökohtainen päätös. Meidän oli sopeuduttava ajatukseen, koska hän on bändin laulaja ja kunnioitimme miehen päätöstä".

Glover toteaa, että osasyy oli myös aika. Biisi tehtiin, kun bändin jannut olivat parikymppisiä. Asioista ajattelee eri tavalla, kun ikävuodet lähestyvät 70 vuotta.

Lisäksi tarinaan liittyy bändidynamiikkaa: Eräänä iltana Gillan valitteli flunssaista oloaan eikä halunnut vetää Child in Time -viisua. Päätös ei sopinut kuitenkaan Ritchie Blackmorelle, joka aloitti lavalla soittaa biisin alkusointuja ja yleisö innostui luonnollisesti kovaan huutoon. Biisi oli pakko soittaa.

"Kun ikää tuli enemmän, Gillan yritti selviytyä biisistä mutta emme halunneet huijata tai esittää kappaletta puolivillaisesti, joten päätös oli selkeä. Sitä ei enää soiteta".




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Putous Allstars -kau... Eddie Van Halenin po... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova