Tuorein sisältö

Antti Railion sooloalbumi julkaistu, vierailijana Battle Beastin Noora Louhimo

02.10.2020 klo 10.21 | Luettu: 2146 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Antti Railion Ikuisuus-soololevy on julkaistu tänään perjantaina Playground Musicin kautta CD:nä ja digitaalisesti.

Railion edellinen albumi, Mielenrauhaa, meni suoraan Suomen virallisen fyysisen albumilistan kärkeen.

Ikuisuus-albumin yllättävimmällä raidalla vierailee Antin rakas ystävä Noora Louhimo. Veljeni Leijonamieli on myös levyn singlebiisi.

"Tän biisin päätyminen levylle on aika pitkälti rakkaan ystäväni Louhimon Nooran syytä! Noora oli meillä lakeuksilla kylässä ja kerroin paljuttelun lomassa erään tarinan ja kappaleen nimen, jota olin pyöritellyt päässäni jo useamman vuoden ajan. Seuraavana päivänä mentiin mun studiolle ja rupesin soittamaan Nooralle mun sävellyksiä, mistä tulisi valita meille tekoon duetto. Kuunnellutin demon eräästä hieman hevimmästä biisistä, jonka olin säveltänyt pitkän sävellyssession päätteeksi. Ja mistä ajattelin ehkä tehdä jollekin tulevalle hieman hevimmälle eepokselle kappaleen. Noora tarttui välittömästi biisiin kiinni! Ja huikkasi tuottajan sohvalta, että hei jumaliste! Tästä me tehdään se biisi! Kysyin, että mikä biisi. Noora vastas mulle, että häntä oli jäänyt vaivaamaan tarina, jonka edeltävänä iltana hänelle kerroin. Ja että siitä meidän ehdottomasti pitää tehdä kappale. Ja itse hieman emmin, olisiko kappale tyylillisesti vääränlainen omalle soololevylleni, mutta hyvin pian taivuin ideaan. Ja siitähän syntyi tämä mahtipontinen suurta urheilujuhlan tuntua pursuava kappale Veljeni Leijonamieli. Siinä on väkevästi läsnä 80-luvun henki ja ystäväni ja tuottajani Tuomas Wäinölä sai piestyä tuotannossa lisää 80-luvun sielua aina Synclavieria myöten tukemaan tätä eeppistä duettoa".





V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tinzen uudella biisi... Jesse Kaikuranta jul... >

Keskustelut (1 viestiä)

K-Wasa

05.10.2020 klo 13.03

Millä perusteella uusi levy on sooloalbumi? Muistelen, että Railio on tehnyt ennenkin levyjä ja niitä sanottiin vain albumeiksi. Soittaako Railio nykyään jossain bändissä josta lähtenyt sooloilemaan? ;)
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova