Tuorein sisältö

Kumma telkkarimainos halloweenin hengessä: tätä videota suomalainen ei tahdo katsoa

28.10.2020 klo 19.15 | Luettu: 821 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Samsung mainostaa televisioita lyhytelokuvalla, josta on tehty mahdollisimman epämiellyttävä ns. tieteellisin keinoin. Nimenomaan suomalaiset eivät tahdo nähdä tätä. Kyselyn mukaan suomalaisista vain joka viides on kauhuelokuvien suurkuluttaja ja 27% ei katso niitä koskaan. Kielteisimmin kauhuun suhtautuvista puolet ilmoittavat tärkeimmäksi syyksi juurikin sen, että niiden katselu tuntuu epämiellyttävältä.

Videon ikäraja on 18. Sitä ei suositella useimmille. Mitäs jos katsot videon, eikä se tunnu missään? No, siinä tapauksessa kannattaa tietenkin harkita, olisiko Samsungin 8K-töllö ja tilaäänillä varustetut soundbar-kaiuttimet mitään. Tiede vahvistaa, että iso ruutu ja äänentoisto ovat tärkeitä kauhussa, satuilee lehdistötiedote. Matalataajuuksisten äänten merkitystä ei edes tiedosta, vaikka niiden vaikutus on suuri.

Henkilökohtaisesti reagoisin näihin näkyihin, jos ne olisivat osa tarinaa, mutta kyse on nimenomaan yrityksestä järkyttää ilman sellaista. Kauhu voi tarjota terapeuttista todellisuuspakoa maalaisjärjelläkin veikattuna.

Professori Lauri Nummenmaan raportti ja muuta löytyy Samsungin sivulta. Lyhytelokuvan ohjasi sen pohjalta Gustav Egerstedt.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Bryan Cranston käänt... David Bowien piraatt... >

Keskustelut (1 viestiä)

Pc_masterRace

28.10.2020 klo 20.16 1 tykkää tästä

Siisti. Mulla tosin on 4k ja 65" töllö, enkä näe tarpeelliseksi 8k vielä vuosiin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova