Tuorein sisältö

Metallican Lars ja Kirk muistelevat Black-albumin syntyvaiheita: 'Entiseen ei ollut paluuta, seinä tuli vastaan'

09.11.2020 klo 21.37 | Luettu: 1003 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Uncut magazinen haastattelussa Metallican Lars Ulrich ja Kirk Hammett muistelivat vuoden 1991 hittialbumiaan "Metallica", tunnettu myös Black albumina.

Levy oli Metallicalle matkalippu suureen, yli metallimusiikin rajat ylittävään suosioon ja asemaan maailman suurimpana rock-orkesterina.

"Kun olimme saaneet päätökseen kaksi vuotta kestäneen "...And Justice For All" -kiertueen, meillä ei ollut enää paluuta entiseen. Seinä tuli vastaan. Levyn viimeinen biisi Dyers Eve sisälsi seitsemän minuuttia progressiivisinta Metallica-materiaali, mitä tästä bändistä irtoaa. Soitettuamme "Justice"-albumin viisuja parin vuoden ajan, kaipasimme jotain muuta". (Lars)

"Se ei ollut helppoa, sillä halusimme levylle juuri tietynlaisen soundin. Halusimme kaiken olevan parasta Metallica-laatua - halusimme oman Back In Black -albumin eli levyn täynnä hittejä. Kaikki biisit olisivat kelvollisia sinkkubiiseiksi". (Kirk)

"Pyörittelimme nimiä kuten Misfits, AC/DC ja Stones. Meidän piti tehdä asiat yksinkertaisemmin ja kirjoittaa lyhyempia viisuja. Lisää potkua ja energiaa progeilun sijaan". (Lars)

Merkittävänä tekijänä albumin soundiin ja yleisilmeeseen oli myös tuottaja Bob Rockilla, joka oli työskennellyt mm. The Cultin, Mötley Crüen ja Bon Jovin kanssa. Metallicalla oli halua kokeilla hieman isompaa tuotantoa.

"Olimme ensimmäistä kertaa studiossa tyypin kanssa, joka oikeasti haastoi meitä monella eri tavalla. Bob kannusti meitä laajentamaan näkökulmaamme. Emme olleet kuitenkaan kovin vastaanottavaisia ottamaan neuvoja vastaan. Kun lähdimme studiosta vuoden kuluttua uusi albumi taskussa, kukaan meistä ei varmaan uskonut yhteistyön jatkuvan. Mutta olemme sen jälkeen tehneet pitkään yhteistyötä (Bob Rockin kanssa). Yhteistyömme on työpaikkaromanssi, vaikka alku lähti liikkeelle kankeasti". (Lars)

(Blabbermouth.net)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Barbaarit 1-5: kun p... Avengers-veljesten t... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova