Tuorein sisältö

Historiallinen peliliike, MTV ja Yle hankkivat suuren urheilutapahtuman tv-oikeudet yhdessä

21.12.2020 klo 15.49 | Luettu: 1095 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

MTV ja Yle ovat hankkineet Fifan miesten jalkapallon MM-kisojen 2026 esitysoikeudet. Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun kaupallinen tv-yhtiö ja Yle hankkivat suurten urheilutapahtumien tv-oikeuksia yhdessä.

Kesä-heinäkuussa 2026 pelattavat miesten jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Yhdysvaltojen, Kanadan ja Meksikon yhteisponnistuksena. Myös turnausformaatti uudistuu, kun lohkovaiheessa pelaa aiemman 32 maan sijaan 48 joukkuetta. Yhteensä luvassa on ennätykselliset 80 ottelua.

MTV ja Yle jakavat lähetysmäärän – molemmat esittävät 40 ottelua.

"Tämä on historiallinen yhteistyö Suomen johtavan kaupallisen tv-yhtiön ja Yleisradion välillä. MTV:llä on yli 30 vuoden vankka kokemus maailman kovimpien urheilusarjojen tv-tuotannosta. On fantastista, että voimme Ylen kanssa yhdistää molempien vahvan osaamisen, asiantuntemuksen ja teknologian. Tuomme yhdessä suomalaisille ennennäkemättömät jalkapallon MM-kisat 2026!" tuulettaa MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

"MTV on meille tuttu ja luotettava kumppani, ja on hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä näin upean urheilukisan merkeissä. Muissa Pohjoismaissa yleisradioyhtiöiden ja kaupallisen median urheilutapahtumien yhteishankinta on vakiintuneempi käytäntö", sanoo Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Miesten MM-kisojen lisäksi MTV ja Yle sopivat myös alle 17-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden miesten ja naisten jalkapallon MM-kisojen, sekä beach-jalkapallon ja futsalin MM-kisojen esitysoikeuksista vuosille 2023–2025.

(Lähde Mtv3)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kun konnat on piestä... Netflix antaa niskal... >

Keskustelut (1 viestiä)

rosnfjfnej

21.12.2020 klo 18.04 1 tykkää tästä

eli 40 matsia nakee ilmaseks ja 38 jonkun maksukorti takaa plus 2 ilmaseks
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova