Tuorein sisältö

Laulaja-lauluntekijä Yona tekee paluun ison orkesterin tukemana

22.01.2021 klo 10.01 | Luettu: 360 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Laulaja-lauluntekijä Yona palaa uuden musiikin kera.

Yli kahden vuoden julkaisutauko päättyy tänään julkaistavan uuden singlen myötä. Herkkä ja mahtipontinen Irti on klassinen popkappale ja ensimmäinen single tulevalta kahdeksannelta studioalbumilta, joka on tehty yhdessä Espoon kaupunginorkesterin Tapiola Sinfoniettan kanssa. Yhteislevy sinfoniaorkesterin kanssa on ollut Yonan pitkäaikainen unelma.

Irti kertoo ihmisestä, joka on menettänyt kaiken, joka haluaa kaiken ja joka voisi ehkä saadakin kaiken ja enemmänkin, mutta uskaltaako?

Tuleva pitkäsoitto "Uni johon herään" julkaistaan 26. maaliskuuta 2021.

"Tosiasia on kuitenkin se, että mä oon meinannu kuolla useampaan otteeseen tätä levyä tehdessä. Oon ollu haavoilla ja hauras. Yksin kotona verhot suljettuna. Samalla kun mun isoimmat unelmat on toteutuneet, oon ollu elämäni synkimmässä paikassa ja on ihme, että oon päässyt sieltä nousemaan".

Albumilla Tapiola Sinfoniettaa johtaa kapellimestari Taavi Oramo ja orkesteriäänitysten tuottajana toimii Leri Leskinen. Irti-singlen orkestraation on tehnyt Jarkko Riihimäki. Riihimäen lisäksi albumin orkesterisovituksista vastaavat Anssi Växby, Sami Baldauf sekä Antti Kujanpää.

Uni johon herään -albumin myötä keikoille palaava Yona on mahdollista nähdä Tapiola Sinfoniettan kanssa levynjulkaisukeikalla Helsingin Musiikkitalolla 22.11.2021.

Yona julkaisi debyyttialbuminsa "Pilvet liikkuu, minä en" vuonna vuonna 2010, mikä toi hänelle Vuoden tulokkaan Emma-palkinnon.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Vesterinen Yhtyeinee... 10 suomalaista sarja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova