GameStopin ja Nokian osakekurssien manipuloinnista tehdään vähintään kaksi leffaa: Netflix palkkasi jo näyttelijän

01.02.2021 klo 22.22 | Luettu: 1471 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Muistatko yhä sen, kun amatöörisijoittajat manipuloivat GameStopin, Nokian ja muiden osakkeita ja ammattilaiset järkyttyivät? Valtavirran uutiset puhuivat asiasta viime viikolla ja tarina jatkuu, mutta aiheesta on jo suunnitteilla vähintään kaksi elokuvaa.

MGM on hankkinut oikeudet Ben Mezrichin "kirjaan" nimeltä The Antisocial Network. Kirjaa ei ole vielä olemassa, mutta valmistuessaan se käsittelee käynnissä olevia tapahtumia ja sitten tarina filmataan. Wall Street on kaaoksen vallassa ja ehkä loppuratkaisukin on jännittävä.

Kirjaidea on kuuma mm. koska Oscar-palkittu hittielokuva The Social Network perustuu Mezrichin aiempaan kirjaan.

Netflixin versio vaikuttaa olevan pidemmällä. Oscar-voittaja Mark Boal (The Hurt Locker) neuvottelee kirjoittajan hommasta ja Netflixin oman tallin tähti Noah Centineo (To All the Boys I've Loved Before) on kiinnitetty "merkittävään rooliin". (Tietääkö edes Netflix, mikä se rooli on? Jos Netflixillä käy säkä, ehkä joku somen nuorista sijoittajista on könsikäs, joka joutuu pulaan.)

Netflix-leffa käsittelee laajemminkin sosiaalista mediaa, kuten sen merkitystä Yhdysvaltain vaaleille. GameStop-sattumuksella aiotaan alleviivata, kuinka sosiaalinen media on tasoittanut pelikenttää myönteisillä ja negatiivisilla tavoilla. Boal on aiemminkin näyttänyt, kuinka juosten virtsaaminen on mahdollista: hänen Zero Dark Thirty -leffansa oli tarkoitus kertoa siitä, kuinka Osama Bin Ladenia ei saada kiinni, mutta sitten hänet saatiin.

Uutislähde Deadline mainitsee kuulleensa, että useampiakin versioita on kehitteillä.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mitä, missä milloin ... Lars Ulrichin vaimo ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova