Tuorein sisältö

Äänilevystä 40 000 dollaria? Discogs listasi arvokkaimpia palvelun kautta myytyjä äänitteitä

03.02.2021 klo 21.21 | Luettu: 1039 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Etenkin vinyylilevyjen harrastajien suosiossa oleva verkkotietokanta ja myyntikanava Discogs on listannut arvokkaimpia palvelun kautta myytyjä äänitteitä.

12-tuuman vinyylilevystä 41 000 dollaria? Kyllä vain.

Brittiläisen DJ Scaramanga Silkin 12-tuuman promosingle Choose Your Weapon + CD-Rom (vuodelta 2008, markkinoilla vain 20 numeroitua kappaletta) on kautta aikain arvokkain Discogsin kautta myyty levy.

Listalla hopeapaikalla on Princen levykummajainen vuodelta 1987. The Funk Bible muuttui ajan myötä The Black Albumiksi. Levy vedettiin markkinoilta artistin toimesta vain viikko ennen julkaisua. Sanomattakin on selvää, että levystä muodostui välitön harvinaisuus. Discogsin korkein hintalappu levylle on 27 500 dollaria.

Kolmantena listalla on The Beatlesin Love me do -promosinkku, väärinkirjoitus tekee levystä todellisen harvinaisuuden. Hintaa pikkukiekolle on kertynyt parhaimmillaan 15 400 dollaria.

Myös kasettiformaatissa äänitteistä on joutunut maksamaan tuhansia dollareita. Discogsin listakärjessä on Xeron demojulkaisu "Xero". Mikä ihmeen Xero? Kyseessä on Linkin Parkin esiaste, joka muutti aikoinaan nimensä ensin Hybrid Theoryksi (kyseisenkin orkesterin ainoa julkaisu on keräilyharvinaisuus). Xeron kasetista on maksettu 4500 dollaria.

Toisena listalla on The Artist (Formerly Known As Prince) ?ja julkaisu "The Versace Experience – Prelude 2 Gold". Promojulkaisun arvoksi on kysynnän ja tarjonnan laki määrännyt 4117 dollaria.

Entä CD-levyt? Kovin hinta cd-kiekosta on 3226 euroa. Moinen summa maksettiin brittiläisen Coilin "Live Box" -paketista vuodelta 2003.

Listan kakkospaikalla on "Woodstock: Back To The Garden: The Definitive 50th Anniversary Archive" -kokoelma, jota myytiin ilmestyessään vuonna 2019 800 dollarin hintaan. Hinta vain nousee, sillä painos on "vain" 1969 kappaletta. Discogsin korkein hinta on 2892 dollaria.

Kolmantena on Michael Jacksonin harvinaisuus Smile. Charlie Chaplinin tunnetuksi tekemä viisu oli tarkoitus julkaista sinkkuna, mutta suunnitelmat muuttuivat. Koska sinkkua ei koskaan julkaistu, jäljelle jäi lähinnä promokappaleita. Discogsin korkein hinta 2739 dollaria.

(Discogs)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Infoa Cradle Of Filt... Yli 70 miljoonaa myy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova