Tuorein sisältö

Mestareiden mestari -ohjelmassa olympiamitalin niukka menetys asetti huippu-urheilijan arvot uusiksi

16.03.2021 klo 20.47 | Luettu: 846 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mestareiden mestari alkaa Nelosella ja Ruudussa keskiviikkona.

Sarjassa 12 uransa lopettanutta huippu-urheilijaa kilpailee Mestareiden mestarin tittelistä ensin joukkueina ja lopulta yksilöinä.

Jääjoukkuetta edustava ex-pikaluistelija Mika Poutala avaa kollegoilleen elämänsä käännekohtia.

"Mä olin 7-vuotias kun mun isä kuoli syöpään ja siinä vaiheessa mä muistan masentuneeni jotenkin siitä. Mun äiti vei mua terapiaan ja yritti auttaa siinä tilanteessa, mutta tuntui, että mikään ei oikein auta. Sit jossain vaiheessa mun äiti sanoi, että miten olisi joku urheiluharrastus, että ehkä sieltä voisi saada uusia kavereita ja hauskaa tekemistä. Sitä kautta mä itse asiassa päädyin sitten pikaluisteluun".

Ammattilaiseksi kasvettuaan yksi Poutalan urheilu-uran suuria käännekohtia oli Vancouverin olympialaiset.

"Olin jo monen vuoden ajan ajatellut niin, että toi on se juttu, ja sitten vaikka lopetan sen jälkeen."

Poutala luisteli olympialaisiin yhtenä mitalisuosikeista. Mies tunsi olevansa elämänsä kunnossa. Kilpailu pääsi kuitenkin yllättämään murskaavalla tavalla heti maaliviivan ylityksen jälkeen.

"Mä tajuun, että olen juuri hävinnyt kolme sadasosaa olympiamitalista. Se fiilis, mikä siinä kohtaa tulee, niin se on semmonen epätoivo tai epätodellisuus. Mä olin vuosien ajan tehnyt mielikuvaharjoituksia, että kun mä tulen maaliin niin sitten tuuletan ja mennään mitalienjakoseremoniaan. Yhtäkkiä se kaikki romuttuu, mikä olikin mun aivoissa jo ihan totta".

"Muistan kun mä vastasin yhteen, että musta tuntuu pahemmalta kuin mun oman isän kuolema. Siinä vaiheessa mä jotenkin itsekin pysähdyn ja tajuan, että ei tän nyt ehkä näin tärkeä asia pitäisi olla".

Mestareiden mestari alkaa Nelosella ja Ruudussa keskiviikkona 17. maaliskuuta kello 20.

(Lähde Nelonen)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Idris Elba on Netfli... Muistatko, Sylvester... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova