Tuorein sisältö

Punk - Tauti joka ei tapa palkinnon arvoinen

25.08.2008 klo 13.40 | Luettu: 1646 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jouko Aaltosen ohjaama musiikkidokumentti Punk – tauti joka ei tapa voitti kansainvälisen MusiXine-elokuvakilpailun Oulun musiikkivideofestivaalilla sunnuntaina 24.8.

Punk – tauti joka ei tapa on elokuva musiikista, joka elää sukupolvelta toiselle. Se dokumentti nuoruudesta – tarkemmin sanottuna kahdesta nuoruudesta. Jouko Aaltosen ohjaama elokuva kertoo suomalaisen punkin tarinan sekä 1970–80-lukujen että nykyhetken punk-sukupolven näkökulmasta. Mukana kotimaisen punk-liikkeen pioneereja, etunenässä Pelle Miljoona eri kokoonpanoineen, sekä uudemman hc-punkin nuoria kasvoja, kuten tamperelaisen Akupunktion Seve.

- Voittajaelokuva kertoo katkeran suloisen tarinan joka toistuu sukupolvesta toiseen. Ohjaaja tekee perusteellisella henkilökuvauksella intiimin ja rehellisen kunnianosoituksen vastakulttuurille. 1970- luvun lopun punk-sukupolven henki ja idealismi on läsnä tutun, mutta silti eksoottiselta tuntuvan arkistomateriaalin, sekä nuoren päähenkilön, Akupunktion Seven, elämän kertauksen kautta. Vaikka elokuva on vahvasti sidoksissa paikalliseen kulttuuriyhteyteen, tavoittaa se samalla tänä päivänä hyvinkin globaalin Do-It-Yourself-kulttuurin hengen. Leikittely suomalaisen kulttuurin stereotyypeillä täydentää hienosti elokuvan lämmintä ja humoristista otetta. Ei pelkästään suomalaisille.

Musiikkielokuvakilpailu MusiXine esittelee elokuva-alan uudet tuulet tuoreiden teosten muodossa. Kilpailu järjestetään vuosittain, ja se on osa Oulun musiikkivideofestivaalien ohjelmistoa. MusiXinen pääpalkinnon (5000 euroa) lahjoittaa Oulun Musiikkivideofestivaalit ry. MusiXinen lähtökohtana on arvioida teokset musiikkielokuvan kontekstissa niiden elokuvallisista ansioista.











V2.fi | J.A. Kaunisto
< Rage Against The Mac... Viikate viihdyttää d... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova