Tuorein sisältö

Yona julkaisee levyn rajatiloilta - 'Me aina tarvitaan unelmia, vaikka ne onkin vähän vaikeita'

26.03.2021 klo 10.50 | Luettu: 1049 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Laulaja-lauluntekijä Yonan kahdeksas studioalbumi julkaistaan tänään.

"Uni johon herään" on Yonan ja Mauri Syrjälän tuottama albumi, joka on tehty yhdessä Espoon kaupunginorkesterin Tapiola Sinfoniettan kanssa. Yhteislevy sinfoniaorkesterin kanssa on ollut Yonan pitkäaikainen unelma.

Artistin mukaan kyseessä on "levy rajatiloilta". Yhtä aikaa massiivinen ja intiimi albumi ei peittele mitään.

"Halusin tehdä levyn joka on syvä, mutta viihdyttävä. Halusin, että se on rehellinen ja realistinen, mutta siltikin sadunhohtoinen, koska me aina tarvitaan unelmia, vaikka ne onkin vähän vaikeita, koska joskus toteutuessaan joudumme taas kerran toteamaan, ettei elämästä tullutkaan valmista – eikä ehkä parempaakaan".

"Tää on myös vahvasti bändilevy, joka on äänitetty suurelta osin livenä. Se mitä levyllä kuuluu on siis se, mitä studiossa on noissa hetkissä tapahtunut – hetket on ikuistettu".

Albumilla Tapiola Sinfoniettaa johtaa kapellimestari Taavi Oramo ja orkesteriäänitysten tuottajana toimii Leri Leskinen. Albumin orkesterisovituksista vastaavat Anssi Växby, Sami Baldauf, Jarkko Riihimäki sekä Antti Kujanpää.

Yona julkaisi debyyttialbuminsa "Pilvet liikkuu, minä en" vuonna 2010, mikä toi hänelle Vuoden tulokkaan Emma-palkinnon.

Uni johon herään -albumin myötä keikoille palaava Yona on mahdollista nähdä Tapiola Sinfoniettan kanssa levynjulkaisukeikalla Helsingin Musiikkitalolla 22.11.2021.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< 'Se tunne kun häät o... ZZ Top -mies sooloil... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova